hírlevél | 2017. 10. 20.




Erősít a hazai cementgyártó, a Duna-Dráva Cement Kft.

A Readymix Hungária Kft. megvásárlásával, növekvő beton üzletággal, valamint térkő gyártással erősíti a hazai cementgyártást a Duna-Dráva Cement Kft.!


A Readymix Hungária Kft. és annak leányvállalatai, valamint befektetései 2017 novemberében a Duna-Dráva Cement Kft.-nek tulajdonába kerülnek, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) október 3-án kiadott jóváhagyását követően.

A mexikói székhelyű CEMEX még 2015-ben értékesítette a Readymix Hungária Kft. jogelődjét a Rohrdorfer Group-nak, amely több európai országban is tevékenykedik, majd ezt követően vásárolta fel a vállalatot a Cementgyár. Az átvétel a GVH engedélyező döntését követően kerül sorra. A novemberben esedékes átvételt követően, hat hónap leforgása alatt értékesíteni kell bizonyos önálló, vagy másokkal közösen üzemeltetett betonüzemeit a Duna-Dráva Cement Kft.-nek. A határozat arra is kiterjed, hogy az eladások befejezéséig az általa kijelölt ellenőrző biztos felügyelje az üzemek értékének, gazdasági életképességének fennmaradását.

Az akvizíció létrejöttével az elsődleges célja a Cementgyárnak, hogy a jelenlegi piaci helyzetét tovább erősítse, valamint az általuk folytatott tevékenységnek a kiterjesztése az érintett területeken. A felvásárlás további lehetőséget tár fel, így nem csak, hogy a kétszeresére nő a transzportbeton üzletág, hanem a térkő gyártásban is új szereplőként jelenik meg.

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. Éves konszolidált árbevétele 2016-ban meghaladta a 44 milliárd forintot. A Duna-Dráva Cement Kft. jelenleg két cementgyárban folytat termelést, Beremenden és Vácott.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft. és Gazdasági Versenyhivatal

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. október 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton