hírlevél | 2016. 11. 17.




Milyen titkai vannak a betonnak? – Asztalos István felfedi előttünk

A CeMBeton elnökségi tagja gyermekek számára is szeretné bemutatni a modern transzportbeton gyártását és felhasználását. A Mikkamakka magazin idei 6. számában jelent meg „A beton titka” című cikke, amelyben a gyárból elindulva lépésről-lépésre haladhatunk végig, egészen az utómunkálatokig követve a transzportbeton útját.


„A keverést régen kézzel végezték, de nem közvetlenül a talajon, hanem valamilyen szilárd anyagból kialakított keverőlemezen. Először háromszor szárazon keverték össze az anyagokat, majd még kétszer a víz hozzáadása közben” - kezdi egy kis történelmi kitekintéssel az író, majd gyorsan át is tér a modern gyártásra és szállításra. 

Bár az elbeszélés elsősorban gyerekek számára készült, érdekes és új dolgokkal szolgálhat a felnőttek számára is, ilyen például a betonpumpa, az öntömörödő beton, vagy az úgynevezett vibrátor bemutatása. Az eszközök mellett a különböző adalékanyagokkal és utókezelő szerekkel is megismerkedhetünk. A teljes cikk ide kattintva elolvasható. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton