hírlevél | 2016. 11. 17.



Kedves Olvasó!

Novemberi hírlevelünkben olvashat Asztalos István cikkéről, ami gyermekekkel és felnőttekkel ismerteti meg a beton érdekességeit. Megtudhatja, mivel foglalkozik majd a decemberi Beton Újság, emellett pedig képet kaphat a kínai és az európai cementipar jelenlegi helyzetéről is.

Kellemes olvasást kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Milyen titkai vannak a betonnak? – Asztalos István felfedi előttünk

A CeMBeton elnökségi tagja gyermekek számára is szeretné bemutatni a modern transzportbeton gyártását és felhasználását. A Mikkamakka magazin idei 6. számában jelent meg „A beton titka” című cikke, amelyben a gyárból elindulva lépésről-lépésre haladhatunk végig, egészen az utómunkálatokig követve a transzportbeton útját.

  Kattintson ide a részletekért!



Egyre tágabban értelmezzük a betont - bővebb lesz a szakma lapja

Szívesen olvasna hazánk első beton körforgalmáról, a beton energetikai alkalmazásáról, a pécsi magasház bontásával kapcsolatos kihívásokról, vagy épp a Dagály fürdőkomplexum építéséről? Mindezen témák elérhetők lesznek a kibővült decemberi Beton Újságban, ne maradjon le róla!

  Kattintson ide a részletekért!



Kínában minden betonból épül

Az utóbbi évtizedekben gigászi méreteket öltött a cementgyártás Kínában. 2014-ben 30-szor annyi cementet állítottak elő az országban, mint 35 évvel ezelőtt. Felmerül a kérdés, mire használnak fel ennyi cementet? Hendrik van Oss, az amerikai geológiai hivatal munkatársa szerint a kínai kormány nagyszabású város- és útépítési projektjeihez szükséges ekkora mennyiség.

  Kattintson ide a részletekért!



Concrete Dialogue 2016, ahol a beton jövőjéről döntenek

Brüsszelben rendezik a 2016-os Concrete Dialogue-ot, amely az Európai Cementszövetség gondozásában valósul meg. Az esemény célja innovatív ötletek segítségével megoldást találni a fogyasztók megváltozott igényeire. Az elmúlt időszakban problémaként merült fel a beton megfizethetősége, az energiatakarékosság és a kényelem.

  Kattintson ide a részletekért!



Milyenek az európai nagyvárosok manapság?

Az Eurostat riportot készített arról, hogyan vélekednek az európaiak saját városaikról. A „Urban Europe 2016” című kiadvány kutatások és statisztikák segítségével alkot képet az európai nagyvárosokról és azok lakóiról.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2016. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton