hírlevél | 2015. 02. 09.




Ünnepélyes keretek között írták alá a CeMBeton és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodását

Az összefogás keretében idén ősszel elindult a cement- és betonipari kurzus, 2014. december 10-én pedig ünnepélyes együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Pannon Egyetem.


A CeMBeton az összefogás szándékának előtérbe helyezésével új stratégiai irányokat jelölt ki, kibővítette szakmai és érdekérvényesítési tevékenységét, amelynek szerves részét képezi a felsőfokú szakemberképzéssel való együttműködés. A megállapodás célja, hogy az oktatási rendszerből kikerülő frissen végzett szakembereket versenyképes és naprakész tudáshoz és tapasztalthoz segítse.

A Pannon Egyetemmel kötött megállapodás elsősorban a felsőfokú szakember-, szakmérnök képzés, és a kutatás-fejlesztés támogatására, közös kezdeményezésként jött létre. „Az együttműködés célja, hogy a megfelelő szakmai utánpótlás, vagyis a jövő munkaerői már az egyetemi tanulmányok során valóban használható tudást szerezzenek. Nem titkolt célunk az sem, hogy a fiatal hallgatók megismerjék a beton különböző felhasználási irányait, az anyagban rejlő lehetőségeket.” – mondta az aláíráson Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnöke.

„Egy egyetem tevékenységének minőségét a műszaki tudományokban elsődlegesen az határozza meg, hogy a három alaptevékenység – oktatás, kutatás és innováció – mennyire kiegyensúlyozottan és egymásra épülve működik. A Pannon Egyetem ezt az elvet követi. Egy ipari partnerrel az együttműködés akkor a legeredményesebb és leghatékonyabb, ha hasonló módon kiterjed mindhárom tevékenységre. Erre jó példa a ma aláírt szerződés a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetséggel.” – erősítette meg köszöntőjében Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. február 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton