hírlevél | 2015. 02. 09.




Búcsúzunk a CeMBeton két meghatározó alakjától

Az elmúlt év végén a cementipar két jelentős személyiségét is elveszítettük: Opoczky Ludmilla „Jutka” a CEMKUT Kft. alapítója és Csépányi Lajos újságíró, az egykori Cementipar című folyóirat főszerkesztője hagyott itt bennünket.


Opoczky Ludmilla Jutka a Cementipari Kutató és Fejlesztő Kft. alapítója, korábbi ügyvezetője, illetve tudományos igazgatója volt, melynek 1991-94 között ügyvezető, illetve tudományos igazgatójaként tevékenykedett. Később tudományos tanácsadóként segítette a CEMKUT Kft. munkáját egészen az utolsó pillanatokig. Tevékenysége korszakalkotó volt a cementipar történetében, egy egész szakma, iparág létét határozta meg. Bátran, kísérletezően, nyitottan az újra, így felbecsülhetetlen az a tudás és tapasztalat, ami a szinte utolsó pillanatig dolgos évtizedek során felhalmozódott. Szakmai tevékenysége mellett elhivatottsága, embersége, bölcsessége és kitartása is méltó példaképpé emeli.

Csépányi Lajos a Magyar Cementipari Szövetség által terjesztett lap főszerkesztőjeként olyan irányvonalakat határozott meg a hatékony és széles körű szakmai tájékoztatás terén, melyek a mai napig hatással vannak a szervezet által gondozott kiadványokra. Célja volt a tárgyszerű, tényekhez hű, ugyanakkor érdekes, az emberek összetartozását erősítő tájékoztatás az iparhoz és a dolgozókhoz kapcsolódóan. Főszerkesztői tevékenysége olyannyira meghatározó volt a lap életében, hogy utódja, a Cementvilág című újság is továbbvitte hagyományait a szakmában jártas közönség tudósításában.

Emléküket kegyelettel megőrizzük.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. február 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton