hírlevél | 2024. 05. 16.




Kék beton épület Mexikóvárosban

A New York-i WORKac és a helyi Ignacio Urquiza Architects tervezőcégek egy többszintes, betonból épült közösségi központot hoztak létre Mexikóváros egy hátrányos helyzetű környékén, amely a társadalmi élet megújulását hivatott elősegíteni.


A hivatalos nevén PILARES Lomas de Becerra egy dombos területen helyezkedik el, és egy forgalmas, nyüzsgő utcákkal körülvett kereszteződésből emelkedik ki.

Az újragondolt építészeti megközelítések New Yorktól Mexikóvárosig hódítanak, amelyre a PILARES Lomas de Becerra is egy izgalmas példa. Ez az épület nemcsak a funkcionalitását tekintve forradalmi, hanem a környezetbe való illeszkedés és az anyaghasználat szempontjából is kimagasló.

Az épület tervezésekor a tervezők nagy hangsúlyt fektettek a beton használatára, amely nemcsak tartósságot és stabilitást biztosít, hanem esztétikailag is lenyűgöző megoldásokat kínál. Az épület fő jellemzője a különleges kék színű beton, amely nemcsak látványos, de egyedi hangulatot is kölcsönöz az épületnek.

A kék beton pedig nemcsak a szokványos építőanyagok közül emelkedik ki, de számos előnnyel is rendelkezik. Így például, a szín kiválóan képes visszaverni a fényt, így csökkentve az épület hőfelvételét, hozzájárulva a belső klíma természetes szabályozásához. Emellett rendkívül tartós és könnyen karbantartható, ami tovább növeli az épület élettartamát és fenntarthatóságát.

A PILARES Lomas de Becerra nem csupán egy épület, hanem egy építészeti mestermű, amely új színfoltot jelent a városi tájban, és inspirációt nyújt az építészeti világ számára a kreatív és fenntartható tervezés terén.

Forrás: Dezeen

Fotók:   Arturo Arrieta és Ramiro del Carpio

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2024. május 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton