hírlevél | 2023. 04. 20.




60 éves a Váci Cementgyár!

2023-ban újabb meghatározó mérföldkőhöz érkezett a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC). Eltelt 60 év, amióta a Duna mellett, nem messze a fővárostól, 1963-ban úgynevezett zöldmezős beruházásként megépült a Váci Cementgyár elődje, a Dunai Cement Művek.


Bár 1963 elején a szokatlanul zord időjárás nem könnyítette meg az építésben részt vevők dolgát, az első kemencét a tervezettnél korábban, március 20-án be tudták gyújtani. A második és harmadik kemence üzembe állítását szintén jeles dátumokhoz, augusztus 20-hoz és november 7-hez kötötték.

A DDC mai is használt elnevezését a 2000-es évek elején szerezte meg; a beremendi mészüzem kiválása miatt névváltoztatásra volt szükség, így megváltoztatták az akkori Duna-Dráva Cement és Mészművek Kft. elnevezést Duna-Dráva Cement Kft.-re.

Környezetvédelmi beruházás

A vállalat életében az elmúlt évtized egyik kiemelkedő eseménye a mintegy 9 milliárd forint összértékű komplex modernizációs folyamat volt 2016 és 2020 között. A beruházás eredményeként a Váci Gyár – a beremendihez hasonlóan – mára Európa egyik legkorszerűbb cementgyárává vált.

Eseményben gazdag évtizedek

A DDC nemcsak saját fejlődését tartja kiemelten fontosnak, hanem támogatják a térség és a város kulturális és sportéletét is. Az elmúlt évtizedekben indított társadalmi felelősségvállalási programokon keresztül a tehetséggondozásban, illetve a környezeti nevelésben is jelentős szerepet vállaltak és jelenleg is vállalnak.

A jelen és a múlt egy helyen

A vállalat a jubileumi évforduló alkalmából kiállítást szervezett a váci Madách Imre Művelődési Központban, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Váci Cementgyár múltjába és jelenébe. A kiállítást ünnepélyes keretek között adták át 2023. március 20-án, mely egészen november végéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

Forrás és kép: DDC

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton