hírlevél | 2023. 02. 16.
Ismét pályázható a HOLCIM AWARDS, a világ legjelentősebb fenntartható építészetet ösztönző díja

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság. Ez nem csak az innovatív építészeti alapanyagok előállítása terén, de az azokból megvalósuló épületekben, a fenntartható építészetben és a környezettudatos gondolkodásban is testet ölt.


Az anyavállalat által meghirdetett Holcim Awards a világ legjelentősebb nemzetközi versenye a fenntartható építészeti tervezés területén, amelyre hazai pályaművek is benyújthatók. A mostani, 7. pályázati ciklusban 2023. február 6-tól március 30-ig lehet pályázni.

A Holcim Awards (korábbi nevén LafargeHolcim Awards) keretében olyan projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán.

A Holcim Alapítvány célja olyan modern terek létrehozásának támogatása, amelyek a bolygó hosszú távú fenntartását, a növekvő életszínvonal megteremtését és a gazdasági szempontok figyelembevételét is lehetővé teszik. Ezek az értékek egyúttal értékelési szempontokat is jelentenek a különböző helyszínről érkező pályamunkák elbírálása során.

Pályázni ingyenesen lehet kivitelezési vagy megvalósulási tervekkel, illetve folyamatban lévő vagy már befejezett építési projektekkel. A feltételeknek megfelelő pályázatokat független, szakmai zsűri értékeli, és a kiválasztott projektek között összesen 1 millió dollár értékű jutalom kerül kiosztásra.

A globális verseny 5 régióban zajlik: Európában, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Kelet-Afrikában és Ázsia Csendes-óceáni térségében. A pályázatra építészek, mérnökök és várostervezők munkáit várják, akiket arra ösztönöznek, hogy megvalósítható projektjeiket - bolygónk állapotának megőrzését figyelembe véve - a hosszú távú fenntarthatóság jegyében tervezzék meg.

Részletes információk elérhetők a www.lafarge.hu/awards oldalon, illetve a vállalat YouTube csatornáján.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. február 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton