hírlevél | 2023. 01. 23.
MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus - 2023. március 10-11.

Idén 120 éves a Magyar Építőművészek Szövetsége. A jubileumi, 20. Nemzetközi Építészkongresszus ezzel foglalkozik, rendhagyó módon másfél napos konferencia formájában.


Vendégünk lesz az RIBA idei Stirling díjasa, a most 60 éves Níall McLaughlin, aki éppen 25 éve kapta meg „Az év fiatal brit építésze” díjat. Előad Bernard Tschumi, akinek világhírű alkotása, a Parc de La Vilette éppen 40 éves. A Tezuka Architects ugyan csak egy év múlva lesz 30 éves, de éppen 15 éve kapta meg a Fuji Óvoda japán legjelentősebb építészeti díjait. Pontosan 50 éve kezdte el posztgraduális kutatásait Tokióban Botond Bognár, az Illinois Egyetem professzora. Kengo Kuma éppen 50 éve kezdett építészettel foglalkozni, 20 éve készült el az általa tervezett tokiói Louis Vuitton-székház.

A magyar építészet utolsó 120 évét Moravánszky Ákos, az ETH Zürich professzora tekinti át.
A két konferencianapon két épületbejárásra is mód nyílik, Peschka Alfréd a helyszínt, a rendezvénynek helyt adó sportcsarnokot mutatja be, Félix Zsolt és Fialovszky Tamás pedig a szomszédos Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát.

IDŐPONT: 2023. március 10-11., péntek-szombat
HELYSZÍN: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Sportcsarnok (1111 Budapest, Villányi út 27.)

További részletek és program ezen linken érhető el.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. január 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton