hírlevél | 2023. 01. 23.
A LAFARGE májustól új névvel lesz jelen a magyar piacon

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. egy újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság felé vezető úton: 2023. május 1-jétől Holcim márkanévvel és új arculattal folytatja tovább tevékenységét. Az új Holcim brand vizuálisan is megerősíti a vállalat körforgásos gazdaságban és a fenntartható építési megoldások terén vállalt úttörő szerepét.


A LAFARGE Cement Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzése, hogy 2050-re a Királyegyházi Cementgyárban megvalósuljon a nettó zéró emisszió, azaz a nettó szénsemleges működés. Ennek érdekében az elmúlt években már több, mint 4,5 milliárd forint értékben valósított meg környezetvédelmi beruházásokat, amelyek következtében mostanra közel 90%-ban tudja kiváltani a fosszilis tüzelőanyagokat alternatív tüzelőanyagokkal. A cég a gyártástechnológia zöldítése mellett a termékportfólióját is fejleszti: 2022 őszén jelent meg a magyar piacon egy új innovatív, zöld termékkel, a CEM II/B-LL 32,5 R, ECOPlanet fantázianevű cementtel. A zöld úton haladva a LAFARGE idén egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a nemzetközi vállalatcsoport új identitásához csatlakozva idén májustól Holcim márkanév alatt​​ értékesíti tovább cementtermékeit a magyar piacon.

A Holcim Csoport globális célja a teljes szénsemlegesség, amelynek megvalósítása a körforgásos gazdaságban rejlik. Ez inspirálta az új vizuális megjelenést, amely hűen tükrözi a cég értékeit és szakmai célkitűzéseit. Az új névhez kapcsolódó arculat színvilága a természeti értékeinket jelképezi, betűtípusa az úttörők merészségét, formavilága és a végtelen jel pedig a körforgásos szemlélet végtelenségét szimbolizálja.

„Az új márkanévvel és annak vizuális megjelenésével még jobban kifejezhetjük elköteleződésünket a körforgásos gazdaság megvalósítása iránt, amely a 2050-re kitűzött karbonsemlegességi cél elérését szolgálja. A körforgásos gazdaság mozgatórugójaként tovább ösztönözzük az újrahasznosítást és a környezettudatos működést minden tevékenységünk vonatkozásában. Az új brand azt is megmutatja, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk az épített jövő fejlődése iránt, amelynek középpontjában az emberek és a bolygónk áll.” – ismertette Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat céljai, tevékenysége és termékei továbbra is változatlanok. Cégünk tovább folytatja környezettudatos szemléletformálását célzó kampányait és továbbra is kiváló minőségű és környezetkímélő cementtermékeket biztosít a hazai építőipar számára, amelyek májustól fokozatosan az új  Holcim márkanév alatt lesznek elérhetők, az eddig használt fantázianevek (STANDARD, EXPERT, SUPER ÉS ECOPlanet) megtartásával. „Innovatív technológiáinkkal és cementtermékeinkkel továbbra is a környezettudatos gondolkodást és a körforgásos gazdaságot kívánjuk megvalósítani és egy fenntartható jövőt építeni.” – tette hozzá Hoffmann Tamás.

A vállalatcsoport fenntarthatóság és körforgásosság terén vállalt úttörő szerepét szimbolizálja a 2023. január 15-én útjára indult „The Ocean Race" elnevezésű globális vitorlásverseny, amelynek keretében a Holcim vitorlása, a „Go Circular”, a Föld körbehajózásával hívja fel a figyelmet az innovatív, körforgásos építészeti megoldásokra és a jövőbe mutató, fenntartható építészetre.

Forrás: Lafarge Cement Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. január 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton