hírlevél | 2023. 01. 23.



Kedves Olvasó!

Januári hírlevelünkben ismét hasznos és érdekes hírekkel szolgálunk. Bemutatjuk többek között a cementipari kutatások aktuális kérdéseit az anyaghatékonyságtól kezdve az alternatív adalékanyagok használtán át, a technológiai fejlesztésekig. A színes hírek kedvelőire is gondoltunk: elrepülünk egészen a kínai Csungking városáig, ahol a WT Architects tervezte Joybo farmkomplexumot mutatjuk be. Megtudhatja továbbá, hogy 2022-ben milyen számok mutatkoztak meg az építőiparban, és mekkora változás történt a 2021-es adatokhoz képest. Budapesti híreink között szerepel a Mol székház átadása, ami izgalmas módon alakítja a város építészetét. Egy várakozásra okot adó esemény is várja Önt március 10-11-én: a jubileumi MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus, melynek előadóit ismertetjük. A DDC új vezérigazgatóval, Szilágyi Zsolttal az élen folytatja működését, a LAFARGE pedig májustól új névvel lesz jelen a magyar piacon: Holcim márkanévvel folytatja tevékenységét.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A cementipari kutatások aktuális kérdései

A cementipari kutatások nem meglepő módon elsősorban az iparág dekarbonizálására fókuszálnak. Prof. dr. Boros Anita írásában azt járja körül, hogy ezek a kutatások milyen stratégiák mentén zajlanak.

  Kattintson ide a részletekért!



JOYBO Farm – egy káprázatos kínai farmocska csodálatos látszóbeton pajtával

A kínai Csungking város vidéki részén található a WT Architects tervezte Joybo farm. A különleges atmoszférájú mezőgazdasági komplexum több funkciót is ellát: van itt egy kör alakot formázó kereskedelmi terület, egy süllyesztett, csigát formázó zöldségeskert és egy vízzel körbevett kávézó is.

  Kattintson ide a részletekért!



2022 számokban

A 2022-es év legfontosabb építőipari mutatóit, és a 2023-as év kilátásait gyűjti csokorba cikkünk. Kattintson a részletekért!

  Kattintson ide a részletekért!



Átadták a MOL székházat

143 m magas, 28 emeletes, 86.000 nm alapterületű: a MOL Campus a MOL-csoport új székháza lesz. Az épület közös tető alá hozza a cég budapesti tevékenységét, és ezzel egyidejűleg izgalmas módon alakítja a város építészetét.

  Kattintson ide a részletekért!



MÉSZ Nemzetközi Építészkongresszus - 2023. március 10-11.

Idén 120 éves a Magyar Építőművészek Szövetsége. A jubileumi, 20. Nemzetközi Építészkongresszus ezzel foglalkozik, rendhagyó módon másfél napos konferencia formájában.

  Kattintson ide a részletekért!



Új vezérigazgató a DDC élén

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) kötelékében eltöltött több mint négy évtizedet követően tervezetten leköszönt Szarkándi János, így 2023. január 1-től Szilágyi Zsolt irányítja a vállalatot.

  Kattintson ide a részletekért!



A LAFARGE májustól új névvel lesz jelen a magyar piacon

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. egy újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntarthatóság felé vezető úton: 2023. május 1-jétől Holcim márkanévvel és új arculattal folytatja tovább tevékenységét. Az új Holcim brand vizuálisan is megerősíti a vállalat körforgásos gazdaságban és a fenntartható építési megoldások terén vállalt úttörő szerepét.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. január 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton