hírlevél | 2022. 08. 18.
Méhsejt rácsos parkolóház készült el az Osztyapenkónál

Egyedi kialakítású, okos és környezetbarát megoldásokkal felszerelt parkolóház készült el Őrmezőn. A különleges formavilágú komplexum több mint 300 parkolóhelyet biztosít, elsősorban a Budapest ONE irodaépület bérlői és látogatói számára, de a fennmaradó helyek hozzáférhetők. Tervező a S.A.M.O..


Az M1-M7 autópályák találkozásánál, a Budaörsi és Balatoni út által határolt területen nyílik meg hamarosan a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztőjének számító Futureal által jegyzett külső parkolóház és csomagfelvételi állomás. Mivel az épület  Budapest nyugati kapujában helyezkedik el, így a városképet is meghatározza, ezért a fejlesztő különösen nagy figyelmet fordított az építészeti-esztétikai megjelenésre. A S.A.M.O. Építésziroda terveinek megfelelően a homlokzat kialakítását két karakteres elem határozza meg: az ipari jelleget erősítő nyersbeton felületek és a fehér színű, hexagonál elrendezésű, kaptárra emlékeztető homlokzati rendszer, amely igazán modern, egyedi megjelenítést kölcsönöz az épületnek.

A 10 000 m2 alapterületű, 4 szintes, közel 300 autó és 34 motorkerékpár befogadására alkalmas parkolóházban a Budapest ONE bérlői már a helyek csaknem kétharmadát lekötötték. A BREEAM fenntarthatósági követelmények szerint megtervezett komplexumban egyszerre akár 30 elektromos autó is tölthető. A parkolóház elsősorban a szintén a Futureal által jegyzett Budapest ONE bérlőit és vendégeit szolgálja ki, de az ezen felül rendelkezésre álló szabad helyek a közforgalom számára is elérhetőek lesznek fizetős parkolási rendszer keretében. Az épület megkapta a használatbavételi engedélyt, hamarosan lezárul a műszaki átadás, így az autósok július közepére már birtokba is vehetik a korszerű parkolót.

Az okosmegoldásokkal felszerelt parkolóházban érintésmentes és teljesen automatizált rendszer is működik. A Parkl mobilalkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén tájékozódhatnak a rendelkezésre álló üres parkolóhelyek számáról, intézhetik az előfoglalást, valamint a be- és kijelentkezést. Az instant parkolás funkció lehetővé teszi az automatikus bejutást és sorompónyitást, amihez még a mobilt sem szükséges elővenni, de a sorompó az alkalmazáson keresztül is nyitható. A korszerű létesítmény innovatív, kényelmes és biztonságos parkolási és elektromos töltési megoldásokat kínál az autósok számára. A vegyes funkciójú épületben mindezek mellett automata csomagfelvételi állomás is működik majd: a látogatók és az irodaház munkatársai számára a Foxpost szolgáltatása teszi majd könnyebbé és kényelmesebbé az ügyintézést.

Forrás és fotók: Tervlap

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. augusztus 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2023 Minden jog fenntartva - CeMBeton