hírlevél | 2022. 06. 20.
Magyar Építők Napja: átadták a szakmai szervezetek és minisztériumok kitüntetéseit

Van egy nap, hagyományosan június első vasárnapja, amikor az építőkre figyelünk immár évtizedek óta, ez pedig az Építők Napja.


Kevés olyan nemzetgazdasági ág van, mint az építés, és tágabban az építőipari tevékenység. Ami hosszú, egymásba fonódó láncolatán keresztül megvalósul, az valóban mindennapjaink szerves, nélkülözhetetlen és elmaradhatatlan része.

Köszöntőjében Kassai Ferenc hangsúlyozta:  „Az építők munkájára, munkájuk eredményére valamilyen formában mindenki odafigyel az állampolgártól a döntéshozókig.” Zsigmondi András, az MMK Építési Tagozat elnökségi tagja beszédében kiemelte: „Az elmúlt évben a magyar építők minden eddigi csúcsot megdöntöttek, és ha egyetlen szóban kellene összefoglalni az elmúlt esztendőt, azt mondhatnánk, borzalmas volt. Borzalmasan rossz és borzasztó jó. A Covid-járvány idején sokakat elveszítettünk, ugyanakkor megtanultunk online dolgozni. Lehetetlen lenne felsorolni, mi minden épült meg tavaly összesen 5100 milliárd forint összegben. A múlt évi csúcsteljesítményt követően azonban van még hová fejlődni – például a szektor hatékonyságában –, ugyanakkor a terveinket felboríthatja az infláció, valamint az orosz-ukrán háború” – emlékeztetett Zsigmondi András, hozzátéve, hogy az új kormányzati struktúrában végre ismét gazdára talált az ágazat, „és ez borzasztó jó”.

A köszöntők után átnyújtották az ágazati kitüntetéseket. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kitüntetésében részesült Csordás Szilveszter orvostechnológus tervező és szakértő, Koppányi Imre Ferenc építész vezető tervező.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az Építők Napja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott Fekete Enikő őrnagynak, a HM Védelemgazdasági Főosztály BEFKI NATO Biztonság Beruházási Osztály főtisztjének; Rávai Attila ezredesnek, a HM Hatósági Főosztály Munkafelügyeleti és Sugárvédelmi Hatósági Osztály osztályvezetőjének; Vránics Tibornak, a HM Hatósági Főosztály Építésügyi Hatósági Osztály kormánytisztviselőjének; Bárány László Imrének, a KÖTIVIÉP B Kft. projektvezetőjének; Bartal Györgynek, a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara elnökének; Kovács József okl. építőmérnök, FIDIC mérnöknek (FŐBER); Nagy Gábor Lajosnak, a Penta Általános Építőipari Kft. ügyvezetőjének; valamint Pappert Attila építőmérnöknek, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. műszaki igazgatójának.

Alpár Ignác-díjat vehetett át Hollai Pál okl. építészmérnök, aranydiplomás mérnök és Dévai Zoltán, az Építéstudományi Egyesület ügyvezetője.

ÉTE érdemérmet kapott Kőrösné dr. Mikis Márta helytörténész, az ÉTE Építéstudományi és Projektmenedzser Szakosztály tagja és Frey Lajos okl. építészmérnök, az ÉTE Kivitelezési Szakosztályának elnöke, míg Veresné Rauscher Judit okl. építészmérnök, okl. tűzvédelmi tervezési szakmérnök, a Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete elnöke ÉTE díjat vehetett át.

Forrás és fotó: MMK

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. június 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2022 Minden jog fenntartva - CeMBeton