hírlevél | 2022. 01. 18.



Kedves Olvasó!

Idén is folytatódik A beton története sorozatunk: a VII. részben a portlandcement elterjedéséről lesz szó. Hírlevelünkben olvashat a betonburkolatú körforgalmak hasznosságáról, valamint arról, hogy mi segíti ezentúl az önkormányzati klímacélok megvalósítását. Hírt adunk a városligeti Magyar Zene Házának átadásáról, és beszámolunk két meglepő fenntartható és természetet védő projektről. Végül, de nem utolsósorban megtudhatja, hogyan működik együtt két cég a helyi körforgásos gazdaság erősítése érdekében.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A beton története VII. rész: A portlandcement elterjedése a világban – Európa, Észak-Amerika és Törökország

A Beton újság decemberi lapszámában Asztalos István cikksorozatában folytatódik a beton története. A VII. részben egy kicsit visszamegyünk a cement kedvéért az időben. Mivel portlandcement nélkül beton sem létezik, így a cikk körüljárja a cement elterjedésének és gyártásának történetét.

  Kattintson ide a részletekért!



Hazai beton körforgalmak

2011 őszén adták át Magyarország első betonburkolatú körforgalmát Vecsésen. Az azóta eltelt időszakban több betonburkolatú körforgalom is épült, és jelenleg is zajlik egy kivitelezése Tokajban. Vajon jó döntés volt-e a betonburkolatú körforgalom 10 évvel ezelőtt?

  Kattintson ide a részletekért!



Épületfelújítási keretrendszer segíti ezentúl az önkormányzati klímacélok megvalósítását

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) november 9-én jelentette be, hogy a BUILD UPON2 elnevezésű, H2020 projektben megszületett egy olyan keret- és indikátorrendszer, mely lehetővé teszi a városok számára az épületenergetikai felújítások valódi hatásainak figyelemmel kísérését és számszerűsítését.

  Kattintson ide a részletekért!



Átadták a Magyar Zene Házát a Városligetben

Elkészült a Magyar Zene Háza látványos épülete, mely 2022. január végén kiállítással és zenei programokkal nyitja meg kapuit a közönség előtt – jelentette be Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa.

  Kattintson ide a részletekért!



Bányató-visszatöltés a fenntarthatóságért, úszósziget a madarakért

A fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás kiemelt jelentőséggel bír a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) mindennapjaiban. A DDC most két újabb, Magyarországon egyedi rekultivációs és természetvédelmi projektbe fogott.

  Kattintson ide a részletekért!



Zöld együttműködés a helyi körforgásos gazdaság erősítése érdekében

Összefogott a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a szintén baranyai kötődésű RATI Kft. Helyi összefogásuknak köszönhetően tovább erősödik a zöld gondolkodás a megyében.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. január 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton