hírlevél | 2021. 12. 16.
Elnyerte végleges formáját a Nemzeti Atlétikai Stadion

Komoly mérföldkőhöz érkeztek a Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezési munkálatai: beemelték az utolsó, előszerelt acélszerkezeti elemet a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra készülő létesítményen.


A kivitelező csapat 2021. július 12-én kezdte meg az acél tetőszerkezeti elemek beemelési munkálatait, az utolsó elemet pedig december 1-jén helyezték el.  A négy és fél hónapig tartó folyamat során ez átlagosan 10 elemet jelentett havonta. Egy darab tetőszerkezeti elem súlya 100 tonna! A nagyszabású munkafolyamat részesei voltak a projekt vezetői is, akik a beemelés előtt a nevüket is ráírták az utolsó elemre.

A projekt fő kivitelezője a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium, építtetője pedig a Beruházási Ügynökségként eljáró BMSK Zrt. A projekt lebonyolító műszaki ellenőre a Főber Zrt. és az Óbuda-Újlak Zrt. konzorcium.

A szakemberek által beemelt gyémánt alakú acél elemből összesen 48 darab került a helyére, mely által a létesítmény elnyerte végleges formáját. A folyamat nemzetközi szinten is kiemelkedő technológiai megoldásokkal valósult meg. A helyszíni összeszerelést követően, minden elemet egy erre a feladatra használt, kifejezetten nagyméretű áruk szállítására alkalmas SPMT járművel juttattak el egy speciális lánctalpas daruhoz. A daru segítségével kerültek végleges helyükre a tetőszerkezeti elemek. Az acél és a kábeltető szerkezetért a KÉSZ Csoport felelt.

Forrás és fotó: Magyarépítők

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. december 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2022 Minden jog fenntartva - CeMBeton