hírlevél | 2021. 11. 15.
Együttműködnek az építésgazdaság zöld megreformálása érdekében

A Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetséggel (CeMBeton) együttműködve segíti a hazai építésgazdaság fenntartható és innovatív továbbfejlesztését.


2021. november 4-én a Tudásközpont képviseletében Huszár Barbara alprojektvezető, valamint a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség képviseletében Szarkándi János elnök együttműködési keret-megállapodást írt alá az építésgazdaság zöld, innovatív és fenntartható átállásának elősegítése érdekében.

A Tudásközpont vállalta, hogy támogatja a hazai gazdaság valamennyi szereplőjét a fenntarthatósági fordulat megvalósításában, elősegítve az innovatív termékek és technológiák piacra jutását. E mellett zászlajára tűzte a legjobb zöldinnovációs gyakorlatok hazai gyakorlatba való átültetését. A Tudásközpont képviselője kiemelte, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a magyarországi vállalkozások is partnerek ebben és nyitottak a kezdeményezésre.

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetséggel való együttműködés kiemelkedő fontosságú, tekintettel a Szövetség építésgazdaságban betöltött meghatározó szerepére – hangsúlyozta a Tudásközpont képviselője. A hazai építőanyag-gyártók széles körét képviselő Szövetség tevékenységének gyakorlása során kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokra. A Szövetség szakmai hátterét – a tagvállalatok szakembereivel – a Szövetség által alapított Cemkut Kft. biztosítja a cement, beton, mész és egyéb építőanyagokkal kapcsolatos vizsgálatok, kutatási-fejlesztési, valamint szakértési feladatok elvégzésével. A Cemkut Kft. jogosult meghatározott építési termékek és üzemi gyártásellenőrzés tanúsítására, valamint mechanikai, kémiai, környezetvédelmi, munkavédelmi és munkaegészségügyi vizsgálatok, mintavételek, illetve mérések végzésére.

A Tudásközpont a szakmai és érdekképviseleti szervezetek vezetőinek bevonásával létrehozta a Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztalt az építésgazdaság zöldinnovációval, zöldgazdasággal és fenntarthatósággal kapcsolatban felmerülő kérdéseinek megvitatására. A szakmai platform tagjai – a havonta megrendezésre kerülő ülések alkalmával – a Tudásközpont hazai építésgazdaság aktuális zöldinnovációs kérdéseire fókuszáló kutatási projektjének sikeres megvalósításában is közreműködnek.

A CeMBeton és a Tudásközpont közösen vállalták az építésgazdaság zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenységeinek, valamint a szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók elméleti és gyakorlati fejlődésének támogatását.

Forrás: CeMBeton

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. november 15.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton