hírlevél | 2021. 02. 19.
Rugalmasság és innováció a 10 éves Lafarge-nál

Kihívásokkal teli évet zárt 2020-ban a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Hatékony és gyors alkalmazkodásának köszönhetően – a válság ellenére is – nemcsak eredményességét, de a munkahelyeket is meg tudta őrizni. Az idén tíz éves fennállását ünneplő vállalat még nagyobb hangsúlyt fektet egy zöldebb, mindenki számára élhetőbb jövő megteremtésére.


A pandémia nem csak hazánkban, de világszerte is új kihívások elé állította a nemzetgazdaságokat, a vállalatokat. Az innováció és a változásokra történő rugalmas reagálás képessége felértékelődött és minden eddiginél nagyobb szerepet kapott. Míg a magyar gazdaság teljesítménye a becslések szerint több mint 5 %-kal csökkent a tavalyi évben, az építőipari termelés egy év alatt 5 %-kal nőtt a KSH adatai szerint.

A LAFARGE, a nem várt gazdasági nehézségek ellenére is eredményesen tudta zárni a 2020-as évét. A cég stabil működését igazolja az is, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara éves megyei rangsorában a TOP100-as összesített listáján a 8. helyen, míg a TOP 150 – Ipar, kereskedelem, szolgáltatás kategóriában a 6. helyen szerepel a 2019-es eredményei alapján. “Büszkék vagyunk munkavállalóink 2020-as teljesítményére, a vállalat iránti elköteleződésükre. Szakmai tudásuk és elhivatottságuk nélkül nem tudtuk volna a nehéz gazdasági helyzetben megőrizni a munkahelyeket, valamint a 2019-es évhez hasonló eredményt elérni.” – jegyezte meg Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Rugalmasság
A LAFARGE-nál – követve a világsajtó eseményeit és a nemzetközi cégcsoport ajánlásait – elsőként vezettek be olyan intézkedéseket, amelyek mind a munkavállalók, mind a helyi lakosság egészségvédelmét szolgálták.

A helyi közösségek támogatása ebben az időszakban is kiemelt fontosságú volt a LAFARGE számára. „A Közösségi Érték Program pályázati összegén felül, közel 1 millió forint értékben járultunk hozzá a környezetünkben élők, valamint az egészségügyi intézményekben dolgozók védekezéséhez. Továbbá az oktatási intézmények digitális átállását is segítettük.” – fejtette ki közösségi szerepvállalásukat Zadravecz Zsófia, Értékesítési és marketing igazgató.

Innováció
A LAFARGE nagy várakozásokkal tekint a 2021-es és az azt követő évekre. Terveik között az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem. “A Királyegyházi Cementgyár kibocsátási értékei jelenleg is megfelelnek a szigorú határértékeknek, azonban célunk 2050-re a nettó szénsemlegesség elérése. Mindehhez további technológiai beruházásokat, valamint a termékportfólió átalakítását is tervezzük a következő időszakban.” – hangsúlyozta Hoffmann Tamás, Ügyvezető igazgató.

A Királyegyházi Cementgyár fajlagos szén-dioxid emissziós értékeinek csökkentése érdekében csak a 2021-es évben közel 1,5 milliárd összértékben valósul meg fejlesztés. A beruházások eredményeként a LAFARGE a körforgásos gazdaságban is aktívabb szerepet tud vállalni, más ipar számára hulladéknak minősített „melléktermékek” nagyobb arányú újrahasznosításával az ország hulladékkezelési problémájának kezelésében is hatékonyabban tud részt venni.

A LAFARGE környezetvédelmi elköteleződésének másik pilléreként olyan cementtermékek előállításán dolgozik, amelyek nem csak a gyártásuk során, de összetételükben is “zöldnek” minősülnek. Ezt az irányt erősíti az építőipar beruházói oldalán egyre nagyobb mértékben megjelenő zöldépítkezés iránti elvárás is. “Büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi évben például a MOL-Csoport Kopaszi-gáton épülő új székháza, a MOL Campus környezettudatos célkitűzéseinek megvalósításához választották a kivitelezők az általunk gyártott cementet, mint az egyik fő építőanyagot.” – jegyezte meg Zadravecz Zsófia.

„A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára még különlegesebb az idei év, hiszen 2021-ben ünnepeljük a fennállásunk 10. évfordulóját. Ez egy jó apropó arra, is hogy újabb lépést tegyünk a már megkezdett úton és termékeinkkel felelősségteljesen, környezettudatosan, még jobb és még élhetőbb városokat építsünk a jövő nemzedékének. Hiszen a holnap nincs megírva, a jövő velünk épül.” – zárta gondolatait Hoffmann Tamás.

Forrás és fotó: Lafarge Cement Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2021 Minden jog fenntartva - CeMBeton