hírlevél | 2021. 02. 19.
Hiányszakmákat tanulnak a diákok

A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös szakképzési programjában az elmúlt három évben 105 diák kapott lehetőséget építőipari hiányszakmákat tanulni. Idén végez az első 12 tanuló, akiknek hosszú távú szakmai támogatást, és álláslehetőséget is kínálnának a képzés szervezői.


Idén fejezi be tanulmányait annak a szakképzési programnak az első évfolyama, amelyet a Gál Ferenc Egyetem technikumának szegedi tagintézménye és az építőipar meghatározó szereplője, a KÉSZ Csoport indított. A három éve indult szegedi képzésre jelentkezők egyebek között olyan hazai, építőipari hiányszakmákat tanulhatnak, mint az épületgépész-technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, víz- és csatornarendszer-szerelő, központifűtés- és gázhálózat-szerelő, valamint szerkezetépítő.

A gyakorlatorientált ingyenes szakmai képzésre általános iskolát végzett diákok, valamint felnőttek is jelentkezhetnek. Az oktatás alatt valós szaktudást szerezhetnek a tanulók, hiszen már a tanulmányaik alatt különböző projektekben vehetnek részt. A KÉSZ Csoport szakmai felügyeletével a legmodernebb környezetben, profi szakemberek támogatásával ismerhetik meg választott szakmájuk fortélyait a diákok. A képzés résztvevői munkalehetőséget is kaphatnak majd a cégcsoport szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezetgyárában vagy az országszerte zajló építkezéseken.

”Mindig is kiemelten fontos volt számunkra a fiatalabb generációk szakmai támogatása, ezért folyamatosan kerestük az oktatási intézményekkel a kapcsolódási pontokat, lehetőségeket. Az építőiparban jelenleg számos hiányszakma van, az egyetemmel indított képzésünk ezeken a területeken is segít az utánpótlás képzésében. Büszkék vagyunk rá, hogy a program valóban gyakorlatorientált, a végén valós tudással rendelkező fiatal szakemberek léphetnek majd ki a munkaerőpiacra.” – mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

Forrás: Délmagyar

Fotó: Lehman Jefte

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2021 Minden jog fenntartva - CeMBeton