hírlevél | 2020. 11. 19.



Kedves Olvasó!

Novemberi hírlevelünkben ismét összegyűjtöttük szakmánk legérdekesebb híreit! Interjút olvashatnak Urbán Ferenccel az építőanyag-ipar körforgásos gazdaságban betöltött szerepéről. Részletesen megismerhetik a betonutak és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének összefüggéseit, valamint Santiago Calatrava spanyol építész korszakalkotó munkásságáról is többet tudhatnak meg. Végül pedig hazai vizekre evezve a DDC karbonsemlegesség elérését célzó törekvéseiről számolunk be.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Az építőanyag-ipar szerepe a körforgásos gazdaságban – Lehetetlen küldetés, vagy reális jövő?

Az Európai Unió célja a körforgásos gazdaság megvalósítása, amelyben kiemelt szerep jut a víz után a Földön a második leggyakrabban használt anyagnak, a betonnak. Ezt felismerve a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) Elnöksége szükségét látta egy összefoglaló tanulmány elkészítésének. A kiadvány célja rámutatni arra, hogy mit is jelent pontosan a körforgásos gazdaság, és milyen kihívások elé állítja az iparág szereplőit, valamint a szabályozást. Mindezekről a tanulmány összeállítóját, Urbán Ferencet kérdezte a BETON szakmai lap.

  Kattintson ide a részletekért!



A betonutak képesek jelentősen hozzájárulni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez a közúti közlekedésben

A betonutak képesek jelentősen hozzájárulni a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez a közúti közlekedésben

  Kattintson ide a részletekért!



A spanyol építész, aki úgy beszél a betonról, hogy az felér egy szerelmi vallomással

Santiago Calatrava egy korábbi interjúban többek között arról is beszélt, hogy melyik a kedvenc anyaga, amellyel dolgozni szeret. Szinte poézis volt abban, ahogy a betonról nyilatkozott, melyet „lágy, képlékeny sziklaként" jellemzett. Nem szükséges rossznak vagy egy nagy, otromba masszának látja, hanem egy olyan alapanyagnak, amelyből – ha megfelelő hozzáértéssel nyúlnak hozzá – művészi megoldások születhetnek.

  Kattintson ide a részletekért!



A karbonsemlegesség elérését célzó törekvések élén

A fenntarthatóság szerves részét képezi a Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalatának, a HeidelbergCement Gorup mindennapjainak, amely jövőbeli stratégiájuk központi eleme. A klímavédelemre összpontosítanak: energiaintenzív vállalatként elkötelezettek aziránt, hogy megtegyenek minden tőlük telhetőt a globális felelősségvállalás érdekében.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. november 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton