hírlevél | 2020. 09. 17.



Kedves Olvasó!

Az ősz első hónapjában is a szakma legérdekesebb híreit gyűjtöttük egy csokorba aktuális hírlevelünkben. A Beton újság korábbi cikke alapján többet tudhat meg a Ferrobeton Zrt. által a lundi, ESS projekt számára gyártott nehézbeton-elemekről. Kiderül, hogyan változott a szakemberhiány mértéke a járványügyi helyzet következtében, és beszámolunk a budai Széllkapu beruházás részleteiről is. Bemutatunk egy betonból öntött lakóházat, továbbá hírt adunk a DDC által legutóbb elnyert szakmai díjról is.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Dr. Bencze Zsolt: Nehézbeton made in Hungary

2019-ben megbízást kapott a Ferrobeton Zrt. a Mirrotron Kft.-től, hogy a svédországi Lundban épülő ESS projekt protongyorsító proton-forrás bunker részéhez gyártson speciális nehézbeton-elemeket. A projekt megvalósulási fázisában betontechnológia részről dr. Nehme Salem Georges és Sebestyén Krisztián tervező vettek részt.

  Kattintson ide a részletekért!



Csökkent a szakemberhiány az építőiparban

Jelentősen, 12 százalékkal csökkent hazánkban a szakemberhiány az építőiparban. Jelenleg átlagosan 119 napot kell várni a szakember megkeresésétől a munka megkezdéséig, míg a koronavírus-járvány előtt 135 nap volt az átlagos várakozási idő. A legtöbbet, 165 napot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell várni a szakemberre, míg a legkevesebbet, 86 napot Tolna megyében – derült ki a Mapei Kft. 9000 fő megkérdezésével készült országos kutatásából.

  Kattintson ide a részletekért!



Panorámaliftekkel felszerelt függőkerttel nyílik meg a budai Széllkapu

Elkészült a budai Széllkapu beruházás, az új fővárosi zöldfelületen összesen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új, 500 férőhelyes mélygarázst is. Mindezt látszóbeton felületek teszik még esztétikusabbá.

  Kattintson ide a részletekért!



Kicsiben is nagy: részletgazdag lakóház épült Peri Duo zsaluzattal Sussexben

Először épült lakóingatlan Peri Duo zsaluzattal az Egyesült Királyságban: a kelet-sussexi betonház projekt bebizonyította, hogy eddig kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a nehéz acél és a hagyományos fa zsaluzatok kiváltására ideális Duo zsalurendszerben.

  Kattintson ide a részletekért!



Idén is díjat nyert a DDC az Év Gyára versenyen!

2020. augusztus 10-én a járványügyi helyzet miatt különleges, online keretek között zajlott az Év Gyára verseny díjátadója, amelyen 2019-ben a Duna-Dráva Cement Kft. is indult.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. szeptember 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton