hírlevél | 2019. 07. 15.
Nyert a magyar betonpad!

A VPI Beton Fülöp Fruzsina által tervezett KAVICS betonpadja elnyerte a világ egyik legfontosabb építészeti és design díját, az Architizer A+ Awardot. A KAVICS kültéri bútor kategóriában a zsűri díját és a közönségdíjat is besöpörte.


A KAVICS betonpad, amely májusban már elnyerte az A' Design Award arany fokozatú díját, egy igazán különleges design-teljesítmény. Barátságos, ismerős formája alkotói szerint ösztönzőleg hat a köztereken. Célja, hogy sokféle használatra, közösségi és egyéni tevékenységre is alkalmas legyen. A KAVICS többfelé megtalálható Magyarországon, többek között Budapesten a Lánchíd budai hídfőjénél a Jeruzsálem parkban és a Dagály sétányon, illetve Nyíregyházán is. Egyre élénkebb a nemzetközi érdeklődés is, a magyarországi helyszínek mellett már Berlinben is látható, a Humboldt egyetem új campusán. 

A pályamű elkészítése izgalmas feladat volt a tervező, Fülöp Fruzsina és a VPI Beton számára, hiszen ötvözte a tradicionális, kézi megmunkálást a legújabb 3D technológiákkal. Hagyományos szobrászati eszközökkel készített 35 gipsz formatanulmány közül választották ki a betonmanufaktúrában a legideálisabbat. Az ebből digitalizálás után létrehozott 3D modell alapján készült el a végleges öntőforma. Ezzel öntik ki mindegyik KAVICS betonpadot, ami e folyamat során el is nyeri végleges formáját és felületét, nincs szükség további csiszolásra vagy polírozásra. Színtiszta beton!

A könnyed forma mögött jelentős technológiai fejlesztések állnak: a VPI által erre a célra kifejlesztett beton miatt vált lehetségessé, hogy ilyen bonyolultnak számító alakzatokat hozzanak létre. De a tervezés nem csupán a forma szépségéről szólt. A VPI Beton szándéka a betonpaddal, hogy hangsúlyozza a köztéri tevékenységek élményszerűségét.

Forrás: epiteszforum.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. július 15.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2021 Minden jog fenntartva - CeMBeton