hírlevél | 2016. 06. 09.
Elérhetők a részletek a „Minden építés alapja 2016” pályázatról

A „Minden építés alapja 2016” pályázat a tavalyi évhez hasonlóan a CeMBeton és a MABESZ tagvállalatainak együttműködésében kerül megrendezésre. A cél a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való ismertetése, valamint az építészek díjazása.


A beton a víz után a második leggyakrabban használt anyag a Földön, ezért a pályázat céljai között szerepel megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel azon köz- és lakóépületeket, üzemeket és telephelyeket, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsősorban alkalmazott anyag a beton.

A betonról a múltban kialakult vélemény szerint a beton alapozásra, tartószerkezetek építésére megfelelő, azonban esztétikai építésre nem alkalmas. A pályázat küldetése ezt a tévhitet eloszlatni azáltal, hogy betekintést ad az anyag sokoldalúságába, funkcionalitásába, valamint látványos és korszerű alkalmazásába.

A 2016-ban immáron másodszor kiírt pályázat azoknak az építész tervezőknek szól, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, betonváz, aljzatbeton) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem rendhagyó, kivételes megoldásokra is. A beton tulajdonságait kihasználó építészeti példák lehetnek többek között az anyag tömegét kihasználó határoló elemek, egyedi szerkezeti elemek, látszóbeton megoldások, burkolatok, berendezések vagy épp bútorok.

A beérkezett munkákat független zsűri véleményezi, és azokat a tervezőket díjazzák, akik egyedi látásmóddal, új felfogásban és a legmagasabb szakmai színvonalon használják a betont.

A „Minden építés alapja 2016” pályázat összdíjazása 600.000 Ft, amely megoszlik az első három helyezett között.

További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat

Beadási határidő: 2016. július 31. 24:00

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. június 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2021 Minden jog fenntartva - CeMBeton