hírlevél | 2023. 09. 20.



Kedves Olvasó!

Szeptemberi hírlevelünk tele van érdekfeszítő tartalmakkal! Két hírt is hozunk az építőipar helyzetéről: a Beton újság legújabb számában egy kitekintőt olvashatnak az európai építőipari trendekről, illetve a hazai piac aktuális helyzetét egy másik cikk keretein belül mutatjuk be. Beszámolunk az építőipari rezsióradíj módosítására vonatkozó tervekről, illetve arról az örömteli hírről is, hogy egyre többen jelentkeznek az építőipari mérnökszakokra. Bemutatunk egy különleges épületegyüttest, ami a Foka-öböl partján épül, valamint egy rendkívüli múzeumépülete is Afrikából. A hazai cementgyáraink is izgalmas hírekkel jelentkeznek: olvashatnak a DDC Zöld Megoldás pályázatáról, valamint a Királyegyházi Cementgyár nyílt napjáról is.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Európai építési piaci kitekintő 2025-ig

Az 95. Euroconstruct konferencián bemutatott friss előrejelzés szerint az európai építőipar idén és jövőre enyhe visszaesést tapasztalhat, és a visszaemelkedésre legkorábban 2025-ben lehet számítani.

  Kattintson ide a részletekért!



Csökkenőben az építőipar jövedelmezősége

Szinte megszűnt az építőanyag-hiány Magyarországon, ami miatt csökkenhet egyes alapanyagok árszintje is. Azonban a hazai építőipar állapotáról a hírek kevésbé kedvezőek: az állami megrendelések visszaszorulása és az elszálló infláció sem kíméli a szektort.

  Kattintson ide a részletekért!



A kormány átírná a minimális rezsióradjíakat

Közzétette a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium a 2023-as rezsióradíj módosításáról szóló rendelettervezetet.

  Kattintson ide a részletekért!



A diákokat nem riasztja el az építőipari lejtmenet: nőtt a mérnök szakokra felvételizők száma

Az építőipar iránti vonzalom megnövekedett a fiatalok körében, ami megmutatkozik abban, hogy az építőiparimérnök-képzésekre idén összességében ötödével több diák jelentkezett, mint a korábbi években, noha ezek a képzések hosszú ideje hiányszakmának számítanak.

  Kattintson ide a részletekért!



Különleges épületegyüttest épít a Duna Terasz a Foka-öböl partjára

A Duna Terasz Lakónegyed korábbi sikereinek nyomán elindult a Duna Terasz Vista kivitelezése a Foka-öböl mentén, közvetlenül a vízpart mellett. A beruházás különlegessége, hogy a lakások nagy része örökpanorámával rendelkezik majd, architektúrájában pedig emblematikus megoldásokat használtak. A lakóövezettel együtt a Foka-öböl partja is megújul.

  Kattintson ide a részletekért!



A különleges afrikai múzeum egykor gabonasilóként működött

A Zeitz Museum of Contemporary Art Africa épülete az afrikai kontinens első kizárólag kortárs művészetet bemutató múzeuma, melyet Cape Town-ban találunk. Az épület egyedülálló, a beton szerepe azonban különösen hangsúlyos a tervezésben.

  Kattintson ide a részletekért!



Legyen 2024 is a zöld projektek éve!

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) különösen fontosnak tartja, hogy a jövő generációjának egy élhetőbb, zöldebb világot hagyjon örökségül, és szeretne hozzájárulni azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyek ezt lehetővé teszik. Éppen ezért idén is meghirdeti az immár hagyománnyá vált Zöld Megoldás-pályázatot a baranyai és a váci régióban!

  Kattintson ide a részletekért!



Ismét Nyílt Nap a Királyegyházi Cementgyárban!

Idén is kinyitja kapuit az érdeklődők előtt a már Holcim színekben pompázó Királyegyházi Cementgyár.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. szeptember 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton