hírlevél | 2023. 08. 21.



Kedves Olvasó!

Augusztusi hírlevelünkben rendkívül érdekes és aktuális hírekkel szolgálunk Önnek. Első híreink nagyon fontos témákat érintenek. A CeMBeton reagált a kormányrendeletre, mely új díjakat vezet be a térítésmentes kibocsátású létesítmények üzemeltetői számára, valamint azt is megtudhatja, hogy az ÉVOSZ elnöke, Koji László szerint miért várható 2024-ben az építőipar mélypontja. Egy kicsit vidámabb vizekre evezve: hírt adunk a Beton újság aktuális számának tartalmáról is. A Beton Fesztivál október 6-án ismét összehozza a szakma képviselőit a Dürer Kertben, a Holcim pedig idén 8. alkalommal rendezi meg az "Együtt Gyermekeinkért" Jótékonysági Futóversenyt. Ha már az izgalmas eseményeknél tartunk, ez biztosan érdekelni fogja: a Duna-Dráva Cement Kft. idén ünnepli a Váci Cementgyár fennállásának 60. évfordulóját. Hoztunk egy kis érdekességet a cement és a beton jövőjéről is: A VDZ tanulmánya szerint az iparág 41%-kal kevesebb nyersanyagot használhat 2050-ig. És végül, de nem utolsósorban olvashat arról, hogy a Baumit a fenntartható fejlődésre összpontosítva újrahasznosított anyagokat és környezetbarát csomagolást fejleszt.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Sajtónyilatkozat

A Magyar Közlöny 2023. július 17-i számában jelent meg a Kormány 320/2023. (VII. 17.) Korm. rendelete a jelentős térítésmentes kibocsátásiegység-kiosztásban részesülő létesítmény üzemeltetőjét érintő egyes veszélyhelyzeti szabályokról.

  Kattintson ide a részletekért!



Már olvashatják az augusztusi Beton újságot!

A nyári uborkaszezon sem a régi már, legalább is ami az építőipart illeti! E havi számunk is bővelkedik izgalmas témákban

  Kattintson ide a részletekért!



Beton Fesztivál 2023

A beton.hu, a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalatai támogatásával idén is megrendezi a szakma kiválóságai és a jövő szakemberei számára a Beton Fesztivált. A programnak ezúttal a Dürer Kert ad otthont 2023. október 06-án.

  Kattintson ide a részletekért!



A cement és beton jövőjének erőforrásai – cselekvési stratégiák 2050

Az éghajlat és a fajok védelme mellett a természeti erőforrások megőrzése korunk egyik legnagyobb ökológiai kihívása. Különösen fontos ez a cement- és betongyártás területén!

  Kattintson ide a részletekért!



A mélypont 2024-ben lesz

„A mostani tudásunk szerint a mélypont 2024-ben lesz” - nyilatkozta a Napi.hu-nak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, az építőipari helyzettel kapcsolatban.

  Kattintson ide a részletekért!



All in – csomagoló anyag a betonkeverőbe?

A Baumit folyamatos termékfejlesztésének fókuszában már hosszú évek óta olyan termékek állnak, melyek úgy tudnak hozzájárulni az egészségesebb lakókörnyezet kialakításához, hogy közben megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak és a fenntartható fejlődés követelményeinek is.

  Kattintson ide a részletekért!



60 éve harmóniában a várossal, a közösségért

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) 2023-ban ünnepli a Váci Cementgyár fennállásának 60. évfordulóját. A régió, és az ott élő lakosság elkötelezett támogatójaként a DDC a 6 évtized alatt komplex családbarát stratégiát alakított ki, amely szorosan kötődik a szerteágazó társadalmi felelősségvállalási programjához.

  Kattintson ide a részletekért!



Futásra hívja a Holcim a helyi iskolásokat és lakosságot

Idén 8. alkalommal, új színekben rendezik meg az “Együtt Gyermekeinkért” Szentlőrinc-Királyegyháza Jótékonysági Futóversenyt!
A verseny időpontja: 2023. szeptember 22., péntek

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. augusztus 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton