hírlevél | 2023. 04. 20.




Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Ahogy csökken az építőipar teljesíténye, úgy nő az értékesítés szerepe az építőanyag kereskedéseknél. Csökken az építőipari torta, már nem elég kiszolgálni a vevőket. Ahhoz, hogy a csökkenő piacon egy vállalkozás ne zsugorodjon, növelni kell a forgalmat. Ehhez azonban a korábbi évek kiszolgálási attitűdje nem lesz elég – figyelmeztet Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.


A múlt év építőanyag piacát leginkább egyfajta hisztéria jellemezte. Aki tehette, az vásárolt, mert a beruházók attól féltek, ha nem veszik meg előre az építőanyagot, akkor felmegy az ára, ha egyáltalán lehet még kapni. Ebben a helyzetben az építőanyag kereskedések örültek, ha ki tudták szolgálni a keresletet. Ennek hatására kissé el is bízta magát a kereskedések egy része, és elhanyagolták az értékesítői feladatokat.

Ma azonban egyre lassul a kereslet, csökken az építőipari torta, és élénkül a verseny. Azok a cégek, akik ugyanannyi, vagy kisebb arányban részesülnek a csökkenő tortából, azoknak vissza fog esni az eredménye.

Forrás: Piac és Profit

Kép: Canva 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton