hírlevél | 2023. 04. 20.



Kedves Olvasó!

Áprilisi hírlevelünkben ismét hasznos és érdekes hírekkel szolgálunk. A Beton újság legújabb számában bemutatjuk a „CUBE” rendszer előnyeit, folytatjuk a munkavédelem témájú írásunkat, valamint a Beton története című cikksorozatunkat is. Van egy nagyon izgalmas hírünk is: a 2015-ben hagyományteremtő céllal meghirdetett „Minden építés alapja” pályázatot ismét meghirdetjük. A felhívásra elsősorban olyan egyetemi hallgatók elképzeléseit várjuk, akik nem félnek kihasználni a betonban rejlő lehetőségeket. Olvashat az MGYOSZ csúcstalálkozójáról, melyben az energetika jövőjéről, az ország energiaszektort érintő kihívásairól, illetve azok megoldási lehetőségeiről esett szó. Tudjon meg többet az építőanyagok piacáról is, melyet a múlt évben egyfajta hisztéria jellemzett. Természetesen a színes hírek kedvelőire is gondoltunk: nagy az izgatottság, hiszen a ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében hamarosan sor kerül a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó komplexum műszaki átadására. Továbbá: hallott már Barcelona legújabb látványosságáról? Az Escaleras y Mirador Vela egy látszóbeton védmű, ami több funkciót is betölt: hullámtörő, védőgát, elemelt partfalú sétány és kilátó is egyben. És végül, de nem utolsósorban: 2023-ban újabb meghatározó mérföldkőhöz érkezett a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC), vagyis a Váci Cementgyár, hiszen idén ünnepli 60. szülestésnapját.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Már elérhető a Beton újság áprilisi száma!

Tavaszi számunkban ezúttal is értékes és érdekes szakmai írásokat olvashatnak!

  Kattintson ide a részletekért!



Minden építés alapja 2023 – Betonpályázat egyetemi hallgatóknak

A 2015-ben hagyományteremtő céllal meghirdetett „Minden építés alapja” pályázatot ismét meghirdetjük.

  Kattintson ide a részletekért!



Csúcstalálkozót tartott az MGYOSZ az energetika jövőjéről

Az MGYOSZ Csúcstalálkozó-sorozatának idei első rendezvénye az energia (politika) jövőjéről, illetve a jövő energiájáról szólt.

  Kattintson ide a részletekért!



Határidőre elkészült a Nemzeti Atlétikai Központ: hamarosan átadják az atlétikai-vb otthonát

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében hamarosan sor kerül a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó komplexum műszaki átadására.

  Kattintson ide a részletekért!



Hisztéria alakult ki az építőanyagok piacán

Ahogy csökken az építőipar teljesíténye, úgy nő az értékesítés szerepe az építőanyag kereskedéseknél. Csökken az építőipari torta, már nem elég kiszolgálni a vevőket. Ahhoz, hogy a csökkenő piacon egy vállalkozás ne zsugorodjon, növelni kell a forgalmat. Ehhez azonban a korábbi évek kiszolgálási attitűdje nem lesz elég – figyelmeztet Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

  Kattintson ide a részletekért!



Ez a látszóbeton védmű lett Barcelona legújabb látványossága!

A műtárgy egyszerre több funkciót is betölt: hullámtörő, védőgát, elemelt partfalú sétány és kilátó is egyben.

  Kattintson ide a részletekért!



60 éves a Váci Cementgyár!

2023-ban újabb meghatározó mérföldkőhöz érkezett a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC). Eltelt 60 év, amióta a Duna mellett, nem messze a fővárostól, 1963-ban úgynevezett zöldmezős beruházásként megépült a Váci Cementgyár elődje, a Dunai Cement Művek.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton