hírlevél | 2023. 02. 16.




Moduláris épületekkel, stratégiai partnerségben startol a Masterplast és a KÉSZ Csoport

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast és a KÉSZ Csoport. A két jelentős magyar építőipari vállalat összefogása a Masterplast moduláris épületelem gyártó üzletágához kapcsolódik.


A közös munka az épületelemek fejlesztése és gyártása mellett a moduláris épületek kivitelezésére és projekt alkalmazására is kiterjed, ami a várakozások szerint lendületbe hozhatja az innovatív építészeti technológia piaci megjelenését. Az üzemszerű termelés felfutásával évi 500 épületmodul gyártásával számol a Masterplast, amelyet folyamatosan bővíteni kíván a következő években.

Az együttműködési szerződés aláírására az első, már megépült moduláris irodaépületben került sor. Az esztétikus, modern megjelenésű épület érzékletes példát szolgáltat az innovatív építési technológiára és a moduláris építészetben rejlő felhasználási lehetőségekre. A technológia egy önálló, új építészeti kategóriaként értelmezhető, amelyet magas szintű műszaki tartalom, kiváló energetikai hatékonyság, gyors kivitelezés és széles körű felhasználás jellemez. A technológia alapja az autóiparra jellemző precíz szoftveres tervezési folyamat és csomóponti kialakítás. A moduláris épületelemek gyártása üzemi gyártási körülmények között - az időjárástól és évszakoktól függetlenül - zajlik, ahol a gyártási folyamatot állandó minőségbiztosítási rendszer felügyeli.

A készre gyártott moduláris épületelemek szállítása közúton történik, az építés pedig egy daru és egy kisebb összeállító csapat segítségével néhány nap alatt kivitelezhető. A moduláris épületek kivitelezése gépészettel előkészített betonaljzatra történik. A moduláris technológia figyelemreméltó előnye az újrahasznosíthatóság, az épület funkcióváltozás esetén szétszedhető és a teljes életciklusa alatt akár 2-3 alkalommal költöztethető, áttelepíthető. A modularitás magában hordozza az épületek bővíthetőségének és emeletes kialakításának lehetőségét is.

„Élénk érdeklődést tapasztalunk a moduláris építészeti technológia iránt, és kedvező piaci fogadtatásra számítunk. Az első épületmodulok és referencia épületek átadását követően az épületelemek üzemszerű gyártását akarjuk elindítani, ebben fontos mérföldkő a KÉSZ Csoporttal kötött stratégiai együttműködés. Kölcsönösen előnyös együttműködés kialakítására törekszünk és igyekszünk kiaknázni a két jelentős magyar építőipari vállalat összefogásában rejlő üzleti szinergiákat. Számítunk partnerünkre az acélszerkezetek stabil beszállítójaként, aki vásárlóként nagyobb projektek kivitelezésével támogatja a moduláris építési technológia alkalmazásának gyorsabb piaci elterjedését.” – tette hozzá Ács Balázs, a Masterplast alelnöke, a moduláris épületelemgyártási divízió operatív vezetője.

A cikket további részeit itt olvashatja tovább!

Forrás: azuzlet.hu

Kép: Masterplast 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. február 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton