hírlevél | 2023. 02. 16.




Megjelent a Beton újság februári száma!

Az év első lapszámában egy kicsit visszatekintünk a 2022-es évre, melyben összefoglaljuk a CeMBeton és a MABESZ tevékenységeit.


Különös év volt ez: a COVID19 járvány nehézségeitől megszabadulva egy kicsit fellélegezhettünk, majd érkeztek újabb kihívások, azonban a munka nem állt meg egy percre sem!

Az új év változást hozott a MABESZ életében is, a szövetség élén január 25-étől Galló Ferenc (SW Umwelttechnik) tölti be az elnöki posztot. Emellett megismerhetik az iparágunkat érintő, a KSH és MTI információira támaszkodó gazdasági áttekintésünket.

Szakmai témájú cikkeinkben a SZIKTTI Labor Kft. tanulmányának következő részét olvashatják a cementtípusok, a kiegészítő anyagok és a folyósítószerek hatásáról. Egyik cikkünkben pedig az alapanyag-gyártás egy fontos problémakörére hívja fel a figyelmet prof. dr. Faitli József egyetemi tanár és dr. Nagy Sándor docens a Miskolci Egyetemről, melyet az energiahatékony körforgásos gazdaság aspektusából vizsgáltak. Rávilágítanak arra, hogy ezek a kihívások új, speciális tudású szakembereket igényelnek, így az egyetem 2023-ban alapanyaggyártási folyamatmérnöki szakképzést indít!

E havi számunkban is folytatjuk Asztalos István cikksorozatát a beton történetéről: ezúttal néhány ikonikus épületet mutatunk be Svájc, Hollandia, Belgium és Csehország területeiről.

Az olvasáshoz jó szórakozást kívánunk!

A februári számunkat itt érik el online!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. február 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton