hírlevél | 2023. 02. 16.




Már Hongkongba is bebetonozta magát a kaposvári művésznő

Göncz Dalma beton arttal foglalkozó művésznő formabontó alkotásai bejárták az egész világot. A kaposvári származású hölgy néhány év leforgása alatt a legmenőbb művészeti vásárokba kapott meghívást, képeit Miamiban és Hongkongban is értékesítették.


Nem csak beton kell a sikerhez! A művésznő a szoros, hosszú távú munkakapcsolatokban hisz, így a hazai művészeti vásárokra és kiállításokra is tudatosan készül. A magyar művészeti szcéna azonban igen zárt közösség, Dalma elmondása szerint „rendszeren kívüliként” sokkal nehezebb érvényesülni, ezért megszállottan igyekszik megtalálni azokat a szakembereket, galériákat, akik segíthetik fejlődését, amolyan ugródeszkaként szolgálva felfelé ívelő karrierjéhez.  

„Ez nagyon aprólékos, nagyjából 0-24-es munka, fanatikusan hinned kell magadban, hogy meghallják és megértsék, amit mondasz, és ugyanazt lássa a külvilág, mint te. Megkerestem a portfóliómmal magyar galériákat és galeristákat, de eleinte nem jártam sikerrel. Számomra is meglepő volt, hogy először külföldről jöttek a sikerek.”

Hamarosan azonban fordult a kocka a Budapest Art Fair-en: Dalmát meghívták Miamiba! Így az első komolyabb nemzetközi megjelenése az Egyesült Államok egyik legfelkapottabb kulturális központjában volt. Ezután jött a többi megkeresés: Milánó, Párizs, Bécs, Barcelona, Padova, Bejrút és Hong Kong.

„Habitus, alázat és remény: ezek kellettek ahhoz, hogy felfigyeljenek rám külföldön.” – emelte ki.

A közösségi médiában erőteljesen jelen levő alkotó portfólióként használja ezeket a felületeket. Legutóbbi, decemberben záruló kiállítása Hongkong belvárosában volt, egy luxusáruház közepén.  Jelenleg japán, koreai és dél-amerikai partnerekkel is kommunikál, és nem titkolt vágya, hogy New Yorkba is eljussanak a munkái. Emellett persze a magyar művészeti közegben is meghatározó szereplő szeretne lenni.

Forrás:  Index.hu

Fotó: Tamás Pál

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. február 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton