hírlevél | 2023. 02. 16.



Kedves Olvasó!

Februári hírlevelünkben ismét hasznos és érdekes hírekkel szolgálunk. A Beton újság legújabb számában visszatekintünk a 2022-es évre, melyben összefoglaljuk a CeMBeton és a MABESZ tevékenységeit. A színes hírek kedvelőire is gondoltunk: megismerheti Göncz Dalma beton arttal foglalkozó kaposvári művésznőt, akinek formabontó alkotásai bejárták az egész világot. Olvashat továbbá a győri, egykor óvóhelyként funkcionáló BETON igazán érdekes kulturális történetéről, amely egészen a harmincas évekre nyúlik vissza. Beszámolunk egy áprilisi konferenciáról, ahol bemutatják a 2022-es év ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ nyerteseinek épületeit. Ha érdekli a környezettudatos szemléletmód, akkor ne maradjon le az idei Zöld Megoldás-pályázat nyerteseiről sem. És végül, de nem utolsósorban a LAFARGE Cement Magyarország Kft. anyavállalata meghirdette a Holcim Awards-ot, a világ legjelentősebb nemzetközi versenyét a fenntartható építészeti tervezés területén, amelyre hazai pályaművek is benyújthatók.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság februári száma!

Az év első lapszámában egy kicsit visszatekintünk a 2022-es évre, melyben összefoglaljuk a CeMBeton és a MABESZ tevékenységeit.

  Kattintson ide a részletekért!



Már Hongkongba is bebetonozta magát a kaposvári művésznő

Göncz Dalma beton arttal foglalkozó művésznő formabontó alkotásai bejárták az egész világot. A kaposvári származású hölgy néhány év leforgása alatt a legmenőbb művészeti vásárokba kapott meghívást, képeit Miamiban és Hongkongban is értékesítették.

  Kattintson ide a részletekért!



Moduláris épületekkel, stratégiai partnerségben startol a Masterplast és a KÉSZ Csoport

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast és a KÉSZ Csoport. A két jelentős magyar építőipari vállalat összefogása a Masterplast moduláris épületelem gyártó üzletágához kapcsolódik.

  Kattintson ide a részletekért!



Konferencián mutatják be a 2022-es év ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ nyerteseinek épületeit

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara, az Építéstudományi Egyesület, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által szervezett konferencia célja, hogy a 2022 évben Építőipari Nívódíjat nyert fővállalkozók, generálkivitelezők és tervezők széles szakmai körben kapjanak lehetőséget létesítményeik bemutatására.

  Kattintson ide a részletekért!



Beton: világháborús épületbe csempészett kultúra

A BETON masszív, több méter vastag falakból álló épületének története messzire nyúlik vissza, egészen a második világháborúig. Az építményen sem az idő, sem a gépek nem fognak ki, ebből kifolyólag szinte lehetetlenség lenne lebontani.

  Kattintson ide a részletekért!



A kertek ereje! Kihirdették az idei Zöld Megoldás-pályázat nyerteseit

A környezetbarát szemléletmód kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni - vallják a tudatos szülők és nevelők. Egyre többen gondolkodnak hasonlóan, és a lehetőségek köre is szélesedik. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat keretében 2023-ban újabb projektek valósulnak meg a környezetbarát szemléletmód mentén.

  Kattintson ide a részletekért!



Ismét pályázható a HOLCIM AWARDS, a világ legjelentősebb fenntartható építészetet ösztönző díja

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság. Ez nem csak az innovatív építészeti alapanyagok előállítása terén, de az azokból megvalósuló épületekben, a fenntartható építészetben és a környezettudatos gondolkodásban is testet ölt.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2023. február 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton