hírlevél | 2023. 01. 23.




Átadták a MOL székházat

143 m magas, 28 emeletes, 86.000 nm alapterületű: a MOL Campus a MOL-csoport új székháza lesz. Az épület közös tető alá hozza a cég budapesti tevékenységét, és ezzel egyidejűleg izgalmas módon alakítja a város építészetét.


A MOL-csoport 2030-ig tartó stratégiájának szerves részeként az új épület előfutára lehet a jövő irodájának. Egyedi formában fogja össze a 28 emeletes tornyot és a hozzá tartozó pódiumot, így alkotva egységes, függőleges campust. Az alsóbb szinteken étterem, kávézók, illetve a munkavállalók által használható további létesítmények találhatók, míg az irodaterek a felsőbb szinteken kapnak helyet.

A zöld terek a központi átriumtól egészen a tetőteraszig, az épület egészét keresztülszövik, így hozva közelebb a természetet a munkahelyhez. E terek közösségi katalizátorok is, hiszen segítik a kollégák együttműködését, de elősegítik a kikapcsolódást és az inspirációt is. Az épület magjának eltolásával tágas, rugalmas terek jöttek létre, melyek együttműködésre és közös munkavégzésre inspirálják az ott dolgozókat. A beáramló természetes fény és a hőmérséklet szabályozására a legfejlettebb technológia szolgál, azért, hogy a legtökéletesebb körülményeket teremtsék meg a munkatársaknak.

Az épület a legtöbbet hozza ki környezetéből, így nem csupán fenntartható megoldást, de mind Budapest, mind Magyarország számára új viszonyítási alapot is kínál. A MOL Campus célja, hogy megőrizze a kapcsolatokat egy olyan városi közösségben, ahol az emberek gyalog vagy kerékpárral érkeznek munkahelyükre. Az épületben tartózkodók közvetlen kapcsolatot teremthetnek a külső környezettel, a tiszta levegővel, a természetes fénnyel és a panorámával is. Céljuk, hogy az épület elnyerje a LEED és a BREEAM minősítést is.

Forrás és képek: molcampus.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2023. január 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton