hírlevél | 2022. 11. 17.




Ecocrete, a beton következő generációja

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) tovább bővíti termékportfólióját, amellyel újabb lépést tesz a klímacél eléréséért. A betonüzletág új terméke, az Ecocrete lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.


A német tapasztalatok alapján kifejlesztett ökobeton továbbra is magas minőséget és tartósságot biztosít, valamint ugyanolyan szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, mint a hagyományos beton. Sőt, vastagabb szerkezetek is biztonsággal készíthetők belőle, mindezt úgy, hogy lehetővé teszi az alacsonyabb környezeti lábnyom megteremtését.

Az Ecocrete előállítása során jelentősen, akár 60%-kal csökken a szén-dioxid-kibocsátás; köszönhetően az erre optimalizált cementeknek, valamint a környezettudatos nyersanyagbeszerzésnek és felhasználásnak.

Fenntarthatósági törekvések a jövőre nézve

A DDC anyavállalatával maximális összhangban határozta meg a fenntarthatósági stratégiájának legfontosabb témaköreit és fő elveit. Az Ecocrete is ennek a folyamatnak a része, hiszen cementet és a betont – építőanyagként – tekintve jelenleg nincs olyan alternatíva, amely hatékony választ adna a nagy keresletre.

Az Ecocrete éppen ezért tekinthető a beton következő generációjának!

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton