hírlevél | 2022. 11. 17.




Betonba ágyazott együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá a 2022. október 13-án Dr. Ágoston Csaba, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) elnöke és Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) elnöke.


A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének tagjai aktív részesei mindazon folyamatoknak, amelyek a környezetvédelem területén elősegítik Magyarország versenyképességének megőrzését, a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését. A KSZGYSZ látja el a hazai környezetvédelmi ipar, a zöldipar szakmai érdekképviseletét, melynek célja a környezeti kultúra fejlesztése, a zöldgazdaság, valamint a körforgásos gazdaság kialakításához vezető lépések harmonizálása.

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség legfőbb törekvése az általa képviselt magyarországi iparágak helyzetének javítása, és a betonból készült építmények iránti bizalom növelése. Ennek érdekében elsősorban a szabványosítás, a környezetvédelem és a szakmai oktatás területén működik együtt szakmai alapon az érintettekkel; kommunikálva az iparág politikáját, stratégiáját, véleményét tükröző intézkedéseket; illetve közvetítve a cement-, beton- és mészipar szereplőinek érdekeit, belföldön és külföldön egyaránt.

A két szakmai szövetség megállapodott abban, hogy tevékenységeiket, a fenntarthatósággal kapcsolatos elképzeléseiket és érdekképviseleti tevékenységüket a hatékonyság érdekében összehangolják. A kölcsönös tájékoztatáson, a speciális témákban való együttműködésen túl kiemelten kezelik a szemléletformálást, az oktatást, a szakképzés területét és a pályázati lehetőségekre történő figyelemfelhívást, a lehetőségek közös kihasználását.

Forrás: CeMBeton

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton