hírlevél | 2022. 11. 17.




A Párisi Udvar enteriőrje nagy elismerésben részesült

Október 27-én a Kroki Studio elnyerte az International Property Awards „Best Hotel Interior Hungary” díját Londonban a Párisi Udvar enteriőrjéért. A belsőépítészeti stúdiót a legjobb európai hotel enteriőrdíjra is jelölték, ennek az eredményhirdetése decemberben lesz.


Az Archikon építésziroda tervei alapján felújított Párisi Udvar rengeteg titkot, meglepetést, revelációt tartogat; olyan időutazással ajándékozza meg a látogatót, amelyben korok és stílusok, fantázia és valóság, élő munka és százéves high-tech alkot lélegzetelállító elegyet.

A rendkívül komplex, speciális műemlékes feladatok egész sorát felvonultató rekonstrukció négy és fél évig tartott. Számos különleges anyagot használtak a restaurálás során (elektroüveg, réz díszműbádog, ólom, bronz, trieszti mészkő), ám a tágas térnek köszönhetően mindez nem zsúfoltan, hanem harmonikusan simul be az épületbe. 

Elsőre leginkább egy labirintust idéz a belső, ahol időről időre felbukkan egy-egy lélegzetelállító látvány – és ez bárhol megtörténhet; a kettős lépcsőház valamelyik pontján éppúgy, mint egy hirtelen a látótérbe kerülő kupolánál. A legszerencsésebbek nyilván a szállodai szobák egyikéből gyönyörködhetnek a belvárosra néző kilátásban: van olyan lakosztály, ahonnan a panoráma még fürdés közben is a szemünk elé tárul.  

„Tökéletes egyensúlyt teremtettek a Párisi Udvar stílusjegyei és a modern luxuselemek között, így a Kroki Stúdiónak köszönhetően a múlt és a jelen kiváló ötvözete valósult meg Budapest egyik legmeghatározóbb épületében” – jegyezte meg Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest general managere.

Nem véletlen, hogy a Párisi Udvar számos díjat kapott már korábban is (köztük nemzetközi és hazai elismerést), továbbá Bajnok Sándor, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója – aki az épületen projektvezetőként dolgozott – Lechner Ödön életműdíjat kapott a felújítás levezényléséért. Különleges, hogy a koronavírus-járvány első hullámában a hotel étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie napi 50 adag étellel támogatta az orvosok és nővérek munkáját.

Fotók és további részletek:  Octogon

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton