hírlevél | 2022. 10. 20.




Elkészült a Beton Újság első őszi száma

Az energiaválság a cementiparba is begyűrűzött, az energiaárakon kívül ráadásul a kormányzati intézkedések is rendkívüli mértékben sújtják az iparágat. A szövetségünk emiatt az ellehetetlenült helyzet miatt tett közzé sajtónyilatkozatot.


Szakmai cikkeink között új cikksorozatunk első részeként egy olyan kutatásról olvashat ebben a hónapban, amely a cementtípusok, kiegészítőanyagok és folyósítószerek hatása, valamint a cementpépek reológiai talajdonságai témában zajlott. Urbán Ferenc írásában pedig az építési termékek jogszerű forgalombahozatalának jelenleg érvényes szabályozását, és annak gyakorlati alkamazása során kialakult félreértelmezésekre adott válaszokat ismerheti meg. Beszámolunk néhány érdekességről is: a nemrég átadott ókori bazilikát idéző új pécsi vásárcsarnokról, illetve folytatjuk a biológiai sokféleségről szóló cikksorozatot, amely a CEMBUREAU ütemtervét mutatja be – ezúttal a kőfejtők és környékét górcső alá véve. Ismét folytatódik a Beton története c. cikksorozat, amely már a XII. résznél, a vége felé tart. Olvashatunk néhány ikonikus épületről és műtárgyról, amelyek már azzal a portlandcement kötőanyagú beton- és vasbeton szerkezettel épültek meg, amiket még ma is használunk.

Az olvasáshoz jó szórakozást kívánunk!

A Beton Újság októberi lapszámát itt olvashatja!

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. október 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton