hírlevél | 2022. 09. 14.




Betonból építettek biciklit

A kétkerekű használható, ráadásul szinte lopásbiztos, hiszen nem nem egy néhány kilós járműről van szó, amit könnyű meglovasítani.


A kerékpárgyártásban az elmúlt évtizedek a hihetetlen súlykönnyítésekről szóltak, köszönhetően az egyre fejlettebb alapanyagoknak és alkatrészeknek, így egy profi versenybringát akár kisujjal is fel lehet emelni.

Jól tudta ezt a Play to DIY nevű Youtube-csatorna mögött álló néhány, jól láthatóan mindenre eltökélt fiatal mérnök is. Azt azonban nem mondhatnánk, hogy akár csak fél pillanatig is foglalkoztak volna a bicikli súlyának kérdésével, hiszen betonból akartak biciklit építeni.  A nagy álom – meglepő módon – valóra vált. Létrehoztak egy fémvázat, majd egy fakeretet, aminek a belsejét feltöltötték betonnal. Ezután elkészítették a  betonpedálokat, majd ráerősítették minderre a betonból kivitelezhetetlen, ám nélkülözhetetlen alkatrészeket. A kész munka 134,5 kilót nyom a mérlegen, és meglepő módon teljesen működőképes is, bár hosszú távon azért valószínűleg nehéz tekerni.

Forrás: 24.hu

Fotó: YouTube

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. szeptember 14.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton