hírlevél | 2022. 09. 14.



Kedves Olvasó!

Szeptemberi hírlevelünkben ismét hasznos és érdekes hírekkel szolgálunk. Megtudhatja, hogyan küszöbölhetők ki a padlóhibák, melyeket néha szinte lehetetlen kijavítani. A színes hírek kedvelőire is gondoltunk: bemutatunk egy egészen egyedi kerékpárt, amit betonból építettek, és még működik is. Komolyabb vizekre evezve, szót ejtünk a kibocsátásmentes lakások fontosságáról, melyeknek jelentős szerepük lehet a rezsicsökkentésben, valamint írunk az építőiparban tapasztalható Aktivitás-Kezdés mérséklődéséről. A fenntarthatóság jegyében beszámolunk egy szeptemberben induló zöld pályázatról, illetve egy olyan épületről, amelynél a zöld koncepció már a felhasznált építési anyagok szintjén is megjelenik.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Általános padlóhibák és azok javítási lehetőségei

A Beton Újság augusztusi lapszámának szakmai cikkei között, Hegedüs Csaba írásában olvashatunk az általános padlóhibákról. A cikk írója rávilágít arra, hogy a tervezés és kivitelezés során sokkal kevesebb szerepet kapnak az ipari betonpadlók, mint arra szükség volna.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonból építettek biciklit

A kétkerekű használható, ráadásul szinte lopásbiztos, hiszen nem nem egy néhány kilós járműről van szó, amit könnyű meglovasítani.

  Kattintson ide a részletekért!



A kibocsátásmentes lakások jelenthetik a valódi rezsicsökkentést

Egyértelmű társadalmi, gazdasági és környezeti előnyöket jelent, ha 2050-re Európa áttér a kibocsátásmentes lakások építésére – állapítja meg a Cambridge Econometrics új tanulmánya. Ez nemcsak a lakástulajdonosok fűtési költségeit csökkenti, de jelentős haszonnal jár az ukrajnai háború által súlyosan érintett európai gazdaságok – így a magyar – számára is. A kutatócég arra is felhívta a figyelmet: a megújuló energia akkor lesz olcsóbb, mint a fosszilis, ha széles körben elterjed, amihez viszont állami támogatás szükséges.

  Kattintson ide a részletekért!



Óvatos lett az építőipar

Az első negyedéves kiugróan magas Aktivitás-Kezdést mérséklődés követte a második negyedévben a hazai építőiparban. Április és június között körülbelül 800 milliárd forint értékben kezdődtek meg kivitelezések – derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

  Kattintson ide a részletekért!



Újra a zöld megoldásoké a főszerep!

Ahogy minden évben, úgy idén is meghirdeti a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a Zöld Megoldás-pályázatát. A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontossága évről-évre egyre nagyobb figyelmet kap, ezért a DDC különösen fontosnak tartja, hogy immár 12 éve lehetőséget biztosítson olyan projektek megvalósításához, amelyek ezt az ügyet támogatják.

  Kattintson ide a részletekért!



A Lafarge a zöld építkezések elkötelezettje

A jövő irodájának előfutáráról, a MOL Campus épületről köztudott, hogy építtetői a fenntartható építkezés mellett tették le voksukat. A zöld koncepció az építőanyagok szintjén is tetten érhető: a betonfelületekhez a LAFARGE környezetbarátabb cementjét is felhasználták.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. szeptember 14.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton