hírlevél | 2022. 08. 18.




Sikerrel zárult a LAFARGE Közösségi Értékek programja

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. 2022 első felében is meghirdette az oly népszerű Közösségi Érték Programját helyi civil szervezetek számára. A program már négy éve tart, a vállalat az évek során közel 30 millió forint értékben járult hozzá mintegy 100 projekt megvalósulásához 15 környékbeli településen. Most újabb 11 kezdeményezés valósulhat meg több mint 4 millió Ft értékben.


A LAFARGE elkötelezett a helyi közösségek támogatása iránt. Ennek meghatározó eleme a LAFARGE Közösségi Érték Program, amit 2022 tavaszán is meghirdetett. 

„A LAFARGE Közösségi Érték Program keretében az elmúlt 4 évben immáron közel 100 projekt megvalósításához járultunk hozzá közel 30 millió forint értékben. A programunk sikerét jelzi, hogy évről-évre újabb településekről is érkeznek fejlesztő ötletek. A szakmai bíráló bizottságnak most különösen nehéz volt dönteni a beérkezett pályázatok közül. A támogatott projektek között nagyon színvonalas infrastrukturális és környezetvédelmi, valamint a helyi lakosság egészségtudatosságát célzó programok megvalósulásának lehetünk szemtanúi a következő félévben. A támogatott projektek ezúttal 9 települést érintenek majd: Bakonya, Bicsérd, Boda, Bükkösd, Gerde, Kacsóta, Királyegyháza, Sumony és Szentlőrinc.” - számol be a mostani pályázati ciklusról Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakértőkből és helyi vezetőkből álló Társadalmi Tanács a több mint húsz beérkezett pályázatból összesen 11 projektötletet választott ki, amelyek megvalósítását több mint 4 millió forint összértékben támogatják.

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek) és szociális szövetkezetek jelentkezhettek, amelyek megfeleltek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek. Jelentkezhetnek továbbá nonprofit Kkv-k is. A pályázaton részt vehettek szervezetek konzorciumai is.

További feltétel, hogy a pályázó szervezet bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében legyen.

A színvonalas pályázatoknak és a nagy érdeklődésnek is köszönhetően a LAFARGE a következő pályázati ciklusát ősszel teszi közzé a vállalat hivatalos Facebook oldalán és a www.lafarge.hu honlapon.

A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.palyazat.lafarge.hu oldalon érhetőek el.

Forrás: Lafarge Cement Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. augusztus 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton