hírlevél | 2022. 06. 20.




Vetélkedő fiatalokkal telt meg a cementgyár

A Beremendi Cementgyár 2022-ben újra megnyitotta a kapuit a mindenre elszánt középiskolás diákok előtt. A Zöld Alternatíva Vetélkedő keretében idén is izgalmas feladványokkal várták a vállalkozó szellemű fiatalokat és tanáraikat, hogy közösen induljanak az értékes nyereményekért.


A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) az eseményt a koronavírus okozta járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elhalasztotta, azonban idén, május 27-én, immár hatodik alkalommal megrendezte saját fejlesztésű, többfordulós környezetvédelmi vetélkedőjét. Legutóbb a váci tanulók ismerhették meg a Váci Cementgyárat, most a Beremend és környékén élő diákokon volt a sor.

Az idei Zöld Alternatíva Vetélkedő döntője több helyszínen zajlott: a Beremendi Cementgyárban kezdődött a vetélkedő, amelyet a Kovácsműhely és a Beremendi Bánya követett, a végső összecsapás pedig a Beremendi Rendezvényközpontban történt. A döntőt egy online szakasz előzte meg, ahol a regisztrált csapatoknak egy, a DDC környezetvédelmi törekvéseivel kapcsolatos kérdőívet kellett kitölteniük.

A hat legjobban teljesítő csapat a döntőben értékes nyereményekért (mint például Apple iPad-ért és okosóráért) folytatta a küzdelmet. A győzelemért minden ismeretükre szükségük volt, hiszen nem a vetélkedőktől megszokott próbatételek várták őket. Az izgalom – és persze a vidám hangulat – a cementes zsákokból készített ruhák, valamint a DDC-s cementből készített beton ékszerek divatbemutatóján érte el a tetőfokát.

Erre az állomásra már a csapatok szurkolótáborai is megérkeztek. A döntőn végül a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának diákjai, az Észkövek bizonyultak a legjobbnak. Második helyen végzett a Pécsi Református Kollégium CeMENTESEK csapata, és harmadik lett a Széchenyi István Gimnáziumból indult GeoPulzOS csapat.

A vetélkedőről készült beszámolót a DDC honlapján tekinthetik meg.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. június 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton