hírlevél | 2022. 06. 20.




Átadták a háromszintes uszodakomplexumot Zalaegerszegen

Megnyitotta kapuit a ZÁÉV és a Weinberg által épített 8000 négyzetméteres sportlétesítmény.


A Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda átadójára június 1-jén került sor, ekkor nyitott meg ünnepélyes keretek között az új 10 pályás, 50 méteres úszómedencével rendelkező fedett uszoda, tanuszoda, szauna részleg, kültéri strandmedence, valamint vizes játszótér alkotta komplexum.

A Modern Városok Program keretében 9,5 milliárd forintos beruházással épült meg a háromszintes uszodakomplexum. A 8000 négyzetméteres sportlétesítmény lelátóin 270-en foglalhatnak helyet.

Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2019-ben tették le az alapkövét az elkészült új komplexumnak, amely a korábbi uszoda és strand helyén épült. Az uszoda nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas. A zalai volt az utolsó megyeszékhely, ahol eddig nem volt hasonló méretű létesítmény.

Az építésekor kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, ezért 120 napelemet helyeztek el a tetőn, hőszivattyú segíti az energiaellátást, továbbá egy-egy saját hidegvizes és melegvizes kút biztosítja a medencék feltöltését.

Forrás és fotók: Magyarépítők és MTI

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. június 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton