hírlevél | 2022. 05. 17.




A „zöld” elkötelezettségéért díjazták a DDC-t

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) hosszú távú üzleti célkitűzésének nélkülözhetetlen alapfeltétele és meghatározó eleme az, hogy összhangot teremtsen a vállalatcsoport és környezete között. Éppen ezért folyamatosan cselekszik egy élhetőbb, fenntarthatóbb jövőért, amiért a vállalat most elismerésben is részesült.


A PPH kiadó azzal a céllal hirdette meg a Greengage elnevezésű „zöld” elkötelezettség díjat, hogy megtalálják azokat a vállalatokat, akik ma Magyarországon fenntarthatóan, kiemelt fontossággal és környezet-kímélően gyártanak innovatív termékeket, vagy fejlesztéseikkel, folyamataikkal támogatják a piacot. Manapság a környezettudatos vállalati működés alapkövetelmény: minden cégnek kötelessége a működését a társadalmi és a természeti környezete figyelembevételével kialakítani.

A DDC, mint az ország meghatározó építőanyag-ipari szereplője, aktívan dolgozik azon, hogy működési régiója zöldebb legyen, bevonva mindebbe a különböző társadalmi szereplőket is. Emellett a vállalat a fenntartható fejlődés elvét stratégiai szinten kezeli; környezetkímélő technológiákat alkalmaz, valamint arra törekszik, hogy a cementgyártás során a lehető legalacsonyabbra csökkentse az alapanyag- és energiafelhasználást olyan lehetőségek feltérképezésével, amelyeknek köszönhetően kiválthatók a természetes ásványkincsek.

A DDC a Greengage versenyen a „karbonlábnyom csökkentése” kategóriában indult; a benyújtott pályázati anyagot a szakmai zsűri ünnepélyes átadó keretében különleges, special mention díjjal jutalmazta.

A vállalat fenntarthatósági törekvéseiről a honlapjukon tájékozódhatnak.

Képek forrása: Gyurkovics Anna és DDC

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. május 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton