hírlevél | 2022. 04. 22.




Idén is meghirdeti környezetvédelmi pályázatát a Lafarge

Az „Emlékfát a jövőnek” elnevezésű pályázat kiírására idén második alkalommal kerül sor. A pályázat a ballagó, 8. osztályos általános iskolai osztályok részére szól. Célja, hogy
videóban mutassák meg a diákok, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás és a környezetvédelem.


A LAFARGE Cement Magyarország Kft. stratégiai célként fogalmazta meg, hogy 2050-re elérje a nettó szénsemleges működést, és ezáltal Európa egyik zöld szívévé váljon. A technológiai és termékportfóliót érintő fejlesztések mellett kiemelten fontosnak tartja a környezeti értékek megóvását, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését. Ennek jegyében – a korábbi évhez hasonlóan – idén is meghirdeti környezetvédelmi témájú videópályázatát, amelyre ballagó általános iskolai osztályok tanulóinak pályamunkáit várja.

„Mi, a LAFARGE-nál hiszünk abban, hogy a jövőnk a fiatal generáció kezében van. Az ő szerepvállalásuk, gondolkodásmódjuk és aktív cselekvésük fogja meghatározni a bolygónk jövőjét. Az emlékfák ültetése jól szimbolizálja azt az utat, ami a zöldebb jövő felé vezet. Hisszük, hogy a holnap nincs megírva, a jövő velünk épül” – mondta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az “Emlékfát a jövőnek” videópályázat keretében olyan, maximum 3 perces videóanyagokat várnak, amelyből kiderül a diákok véleménye és a válaszaik, javaslataik arra vonatkozóan, hogy mit is jelent számukra a környezetvédelem; hogyan és mit tudnának tenni egy zöldebb világért. A díjazott pályaművek osztályai egy-egy emlékfát ültethetnek iskolájukban, amellyel zöld emléket hagyhatnak az ott eltöltött éveikről. A fák megjelöléséhez a LAFARGE egy-egy emléktáblát is biztosít, amely az adott osztály diákjainak és osztályfőnökének nevét tartalmazza majd. Emellett a nyertes osztályok ezen fák testvérfáját is elültetik majd ősszel, a Királyegyházi Cementgyár területén.

A pályázatok beküldésének határideje: 2022. május 13.
Az eredményhirdetésre 2022. május 31-ig kerül majd sor.

A pályázaton történő részvétel feltétele, hogy az adott osztály a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának és Bükkösdi Kőbányájának vonzáskörzetében lévő 31 településen, Pécsett, vagy Szigetváron működő általános iskola 8. osztálya legyen. (Az érintett települések pontos listája a LAFARGE honlapján tekinthető meg.)

A nyertes pályaművek a LAFARGE Cement Magyarország Kft. hivatalos Youtube csatornáján lesznek megtekinthetők. További információ és jelentkezés a LAFARGE hivatalos weboldalán, a www.lafarge.hu-n érhető el.

Forrás: Lafarge

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2022. április 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton