hírlevél | 2022. 04. 22.



Kedves Olvasó!

Áprilisi hírlevelünkben egy olyan pályázati felhívásról olvashat, melynek célja, hogy bemutassa a beton sokszínűségét. Kiderül, milyen érdekességekkel találkozhat a Beton Újság legfrissebb számában, valamint az is, hogyan hat az orosz-ukrán háború az építőiparra. Bemutatunk egy japán betonépületet, mely a feje tetejére állítja az építészeti konvenciókat. Megtudhatja, melyik önkormányzatot jutalmazták emlékéremmel, és hogy hogyan vállalhatnak szerepet a végzős általános iskolások a zöld jövő építésében.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Pályázat – Ismét fókuszban a legszínvonalasabb beton megoldások

Idén immár hetedik alkalommal hirdették meg a „Minden építés alapja” pályázatot, amely 2015-ben hagyományteremtő céllal jött létre.

  Kattintson ide a részletekért!



Húsvétkor is Beton Újság!

A Beton Újság tavaszi lapszámában megismerhetünk néhány érdekességet az eredetileg 1849-ben átadott Lánchíd felújításával kapcsolatban, illetve álljon itt még egy hidas hír: a Monostori híd (új Duna-híd) kapta az Építőipari Nívódíjat 2021-ben, Közlekedési létesítmény kategóriában.

  Kattintson ide a részletekért!



ÉVOSZ: termelésnövekedés után stagnálás várható idén az építőiparban

Az orosz-ukrán háború az építőipart is nehéz helyzet elé állítja. A hazai építőanyag-gyártásnál a termékek importjának ellehetetlenülése emeli az árakat, lassítja a kivitelezést. El kell kerülni az építőipari anyaghiányt, hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

  Kattintson ide a részletekért!



Kísérteties betonbonanza a sematizmus ellen

Japánban általában a letisztult építészeti megoldásokat kedvelik, de ez a szabálytalan betonépület teljesen a feje tetejére állítja az építészeti konvenciókat a racionális tokiói utcaképben. Nem véletlenül, hiszen éppen a homogenitástól való aggodalomból született.

  Kattintson ide a részletekért!



Emlékéremmel jutalmazta a Siklósi Önkormányzat a DDC-t

A Siklósi Önkormányzat képviselőtestülete 2022-ben úgy döntött, hogy a Batthyány Kázmér Emlékérmet a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Beremendi Cementgyárának adományozza az évtizedek óta tartó együttműködés jegyében.

  Kattintson ide a részletekért!



Idén is meghirdeti környezetvédelmi pályázatát a Lafarge

Az „Emlékfát a jövőnek” elnevezésű pályázat kiírására idén második alkalommal kerül sor. A pályázat a ballagó, 8. osztályos általános iskolai osztályok részére szól. Célja, hogy
videóban mutassák meg a diákok, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás és a környezetvédelem.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. április 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton