hírlevél | 2022. 03. 09.



Kedves Olvasó!

Folytatódik a beton története: ezúttal Ázsiába kalauzolja Önt a Beton újság. Megtudhatja, mi várható a lakásátadások terén, tájékozódhat az üveg építészetben történő újrahasznosításáról, valamint kiderül, hogyan próbál segíteni a hazai építőipar az Ukrajnából hozzánk menekülőknek. Hírlevelünkben a hazai építőipar legfontosabb szakmai szereplői számára létrehozott exkluzív eseményre invitáljuk. Végül, de nem utolsósorban, bemutatunk egy különleges tengerparti épületet, és hírt adunk egy jelentős pályázat díjazottjairól.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A beton története VIII. rész – A portlandcement elterjedése a világban

A beton történetében tovább kalandozva a VIII. részben ezúttal irány Ázsia, Kelet felé vesszük az irányt.

  Kattintson ide a részletekért!



Bezuhantak a lakásátadások – Mikor tér vissza a lendület?

A KSH legfrissebb adatai alapján tavaly országosan 19 898 lakás kapott használatbavételi engedélyt és 29 941 építési engedélyt adtak ki, illetve egyszerű bejelentést regisztráltak a hatóságok. A lakásépítések felpörgését prognosztizálhatjuk abból, hogy – bár közel harmadával kevesebb újlakást vettek használatba – az új engedélyek száma 33 százalékkal növekedett 2020-hoz képest. Az OTP Ingatlanpont szakértője az építési piac várható alakulását vizsgálja.

  Kattintson ide a részletekért!



A jövő városai 3D nyomtatással, újrahasznosított üvegből épülhetnek

A hagyományos gyártási eljárás jelentős környezeti hatással jár, valamint sok hulladékot termel, a beton összetételének megváltoztatásával azonban új technológia válhat elérhetővé.

  Kattintson ide a részletekért!



Koji László: „Az építőipar felelőssége munkát adni az Ukrajnából érkező szakembereknek”

Koji László, az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke pénteken, a Budapesten megrendezett 7. Országos Építőipari Szakember Találkozón kijelentette: a szakmának fontos felelőssége, hogy aki Ukrajnából érkezik és munkát szeretne, adjunk nekik.

  Kattintson ide a részletekért!



Építőipar 2022

2022-ben, április 26-án immár negyedik alkalommal rendezik meg a hazai építőipar legfontosabb szakmai szereplői számára létrehozott exkluzív eseményt.

  Kattintson ide a részletekért!



Vidám tengeri fuvallat rózsaszínben

Rózsaszín beton borítja az angol tengerparton felépült otthont, mely derűsen dacol a zord környezeti adottságokkal.

  Kattintson ide a részletekért!



Megvannak a 2021/2022-es Zöld Megoldás-pályázat nyertesei

A Duna-Dráva Cement Kft. évtizedek óta elkötelezett híve és fő támogatója a természeti értékek védelmének, és egy fenntarthatóbb életforma kialakításának. A vállalat több mint egy évtizede támogatja a környezettudatos kezdeményezések megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében. 2022-ben további 7 projekttel növelik a támogatottak számát.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2022. március 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton