hírlevél | 2021. 12. 16.




Karácsonykor is Beton újság!

Év végi utolsó lapszámunkban is igyekeztünk érdekességekkel készülni!


Írunk a hazai betonkörforgalmakról: 2011-ben épült az első Vecsésen, majd ezt követte még néhány, illetve Tokajban most is zajlik egy új körforgalom kivitelezése. Dr. Bencze Zsolt cikkéből megismerhetjük, hogy milyen tapasztatokat szereztünk ennyi idő távlatából.

Olvashatnak arról is, hogy a HeidelbergCement kísérleti szén-dioxid-megkötő projektet indít Kelet-Európában és megismerhetik Betonkát, azaz Gulyás Dórát, aki karantén művésznek tartja magát: betonból készít ékszereket, berendezési tárgyakat, így téve nőiessé a betont.

Radnai Gábor és Kertész Márk rávilágítanak cikkükben a betonhulladék, mint adalékanyag hasznosítási lehetőségeire, amely a körforgásos gazdaság egyik pillére.

Asztalos István pedig, a beton története VII. részében ezúttal a beton egyik fő alkotóeleméről, a cementről és a portlandcement elterjedéséről mesél. 

A Beton újságot online itt olvashatja! 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. december 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton