hírlevél | 2021. 12. 16.




Előregyártott technológia – egyre több a pozitív vélemény

Szűkül azoknak a köre, akik a rossz hírű paneltechnológiához hasonlítják ezt a műszaki megoldást.


Az előregyártás pozitív megítélését az is erősíti, hogy egyre többen értenek egyet azzal, hogy ez a technológia lehet a munkaerőhiányra adható egyik leghatékonyabb válasz – derült ki a szakemberek körében végzett 2021-es kérdőíves felmérésből. A május-júniusban zajlott felmérésen összesen 219 szakember vett részt.

A 210 – részben vagy teljesen egyetértő – szakember a technológia legfontosabb előnyei között a rugalmas és gyors építési lehetőségeket, valamint a kivitelezési hibák elkerülését tették az elsődleges helyre. Mindemellett sokan gondolták úgy, hogy a kész elemek kiváló ás állandó betonminősége miatt is jó alternatív megoldás lehet a – manapság is sokszor gondot okozó – kivitelezési minőség és végeredmény szempontjából.

A technológia irányában bizonytalanabb vagy elutasítóbb hozzáállású szakemberek szerint nehézséget okozhat azonban, hogy új, magasabb szintű szaktudás szükséges az ilyen előregyártott betontermékek beépítéséhez, illetve az építészek körében sem viseltetik mindenki teljes bizalommal a technológia iránt. Emellett többek szerint visszatartó erő lehet ennél az építőanyagnál a magas előállítási és beépítési költség is.

Széles termékkínálat, bármilyen épülethez

Az előregyártott betonelemek köre jóval szélesebb, mint azt elsőre sokan gondolnák, ugyanis nem csupán kéregfalak és födémek kínálatából áll. Igaz, az utóbbi években a népszerűbb termékek a gerendás-béléstestes mesterfödémek, az előfeszített üreges födémek, valamint lépcsőelemek és falpanelek voltak, azonban itt még nincs vége a lehetőségeknek. Innovatív, de érthető okokból kevéssé ismert megoldások például az előregyártott kémény, liftakna, erkélylemez, gépkocsibeálló, valamint klímafödém is.

A felmérésről részletesebben az Építési megoldások oldalán olvashatnak! 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. december 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton