hírlevél | 2021. 09. 20.



Kedves Olvasó!

Szeptemberi hírlevelünkben folytatjuk a beton története sorozatunkat, amelyben a portlandcement alapú vasbeton szerkezetek megjelenéséről olvashat. Megtudhatja, hogyan segíti a szerkezetépítést a 3D betonnyomtatás, valamint azt is, hogyan veszik fel a kesztyűt a szakemberhiány ellen az építőiparban. Kiderül az is, hogy miért mutatott az idei 2. negyedévi Aktivitás-Kezdési érték jelentős csökkenést a társasházi lakásépítési piacon, milyen új zsákos cement portfólió került a piacra, illetve mely – a védjegy és hazai árukat népszerűsítő – vállalatok részesültek elismerésben.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A beton története V. rész - A portlandcement alapú vasbeton szerkezetek megjelenése

Asztalos István cikksorozatának V. részében elérkezünk a beton legújabb kori történetére, a mai korszerű vasbetonok megjelenéséhez.

  Kattintson ide a részletekért!



Innovatív építéstechnológia – a 3D betonnyomtatás

Az utóbbi években egy innovatív, automatizált technológia jelent meg a szerkezetépítésben, a 3D betonnyomtatás. Ezen folyamat során 2–5 cm vastag, valamint 3–30 cm széles rétegekből építik fel a kívánt térbeli alakzatot betonból.

  Kattintson ide a részletekért!



Felveszik a kesztyűt a szakemberhiány ellen

Építőipari képzőközpont nyílt Keszthelyen, ahol duális képzésben, 8-12 fős csoportokban tanulják meg az ágazati hiányszakmákat a hallgatók.

  Kattintson ide a részletekért!



EBI Építésaktivitási Jelentés: Visszaesés a társasházi lakásépítési piacon

A legfrissebb EBI Építésaktivitási Jelentés szerint az idei 2. negyedévi Aktivitás-Kezdési érték jelentős csökkenést mutatott a társasházi lakásépítési piacon.

  Kattintson ide a részletekért!



Építőanyagok felelősséggel

A CRH bevezette új zsákos cement portfólióját új csomagolásban, Danucem márkanév alatt.

  Kattintson ide a részletekért!



A Magyar Termék Nonprofit Kft. elismerésében részesült a DDC

A 2021-es Agóra konferencia keretében osztották ki a Magyar Termék Nonprofit Kft. elismeréseit azon védjegyhasználók számára, akik az elmúlt 15 évben a legtöbbet tették a védjegy és a hazai áruk népszerűsítésért.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. szeptember 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton