hírlevél | 2021. 08. 19.




Újabb projektet avattak fel a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) évek óta kiemelten kezeli a természeti értékek védelmét, a helyi szervezetekkel és közösségekkel történő jó kapcsolat kialakítását és megőrzését, valamint a fenntartható cementgyártás kérdését.


Az építőanyag-ipari vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának egyik pillére a Zöld Megoldás-pályázat, amelyet a környezettudatos kezdeményezések támogatására hozták létre 11 évvel ezelőtt. Azóta mintegy 53 projekt valósult meg összesen 74 millió forint összértékben. A pályázat keretében idén több projektet is felavattak; a palkonyai Rézsű-játszóparkot, a siklósi szabadtéri váróhelyiséget és a Nógrádi Együtt Veled TaPArkot.

A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja a DDC tevékenységét. A 2019-es Zöld Város Program keretében a deákvári KRESZ-park területére a váci középiskolások segítségével facsemetéket ültettek, a vízfogót pedig a DDC-s munkavállalók kitisztították, és több száz tő levendulával ültették be. A vállalat folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját is; több mint egy éve üzemel a Váci Gyárban az alternatív tüzelőanyagtároló csarnok és 4.0-ás ipari megoldásokat is alkalmazó automatizálási rendszer, amellyel tovább csökken az egy tonna cement előállításakor keletkező szén-dioxid mennyisége.

Forrás: DDC

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. augusztus 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton