hírlevél | 2021. 08. 19.



Kedves Olvasó!

Augusztusi hírlevelünkből kiderül, kit választottak a Magyar Mérnöki Kamara új elnökévé, valamint szervezetünk oktatási tevékenységének újabb elismeréséről is olvashat. Megtudhatja, milyen érdekes témákat ölel fel a Beton újság utolsó nyári száma, és azt is, hogyan építették át a bécsi Wotruba templomot. Kiderül, milyen szürke zsákos cementtermékek kapnak új csomagolást, milyen új projektet avattak fel egy zöld pályázat keretében, valamint egy környezetbarát cement termékcsaládot is megismerhet.

Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Wagner Ernő építőmérnök a Magyar Mérnöki Kamara új elnöke

2021. július 2-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Mérnöki Kamara (MMK), amelyen négy évre Wagner Ernő okleveles építőmérnököt, a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnökét választotta a köztestület országos elnökévé, aki a szervezet vezetését a négy év után leköszönő Nagy Gyulától veszi át.

  Kattintson ide a részletekért!



Újabb egyetemi elismerés a CeMBeton oktatási tevékenységéért

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség oktatási programjában végzett munkájának elismeréseként Veszprémben vehette át a Pannon Egyetem Mérnöki Kar oklevelét Urbán Ferenc, a CEMKUT Kft. ügyvezetője.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent az Beton újság augusztusi száma!

Az utolsó nyári lapszámunkban számos érdekességről olvashat!

  Kattintson ide a részletekért!



Akadálymentesített brutalizmus: Megújult a bécsi Wotruba templom

A bécsi Mauerben található Szentháromság-templomot, köznyelven csak „Wotruba templomként" emlegetett épületet az ismert osztrák építész, Fritz Wotruba tervezte. Az egymásra rakott betontömbökből álló szerkezet összsúlya meghaladja a 4000 tonnát. Az 1976-ban felszentelt templomot most kibővítették, és akadálymentesítették, ami több szempontból is kihívást jelentett az építészek számára.

  Kattintson ide a részletekért!



A CRH zsákos szürke cementtermékei szeptembertől új, DANUCEM márkázott csomagolásban

Október 1-től a CRH neve DANUCEM-re változik, és ezzel együtt a cég bevezeti az új, regionális DANUCEM márkát. Mivel a cég maga nem, csupán a cégnév és a márkanév lesz más, a változás fokozatos lesz. Első mérföldkőként a CRH szeptember 1-től piacra bocsátja új zsákos cement portfólióját, immár DANUCEM márkanév alatt.

  Kattintson ide a részletekért!



Újabb projektet avattak fel a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) évek óta kiemelten kezeli a természeti értékek védelmét, a helyi szervezetekkel és közösségekkel történő jó kapcsolat kialakítását és megőrzését, valamint a fenntartható cementgyártás kérdését.

  Kattintson ide a részletekért!



A Holcim bemutatja az ECOPlanet globális zöld cement termékcsaládját: alacsonyabb karbon lábnyom kompromisszumok nélkül

A Holcim Csoport, mint az innovatív és fenntartható építőanyagok gyártóinak globális vezetője, elsők között vezette be zöld cement termékcsaládját, az ECOPlanet-t. A zöld cementcsalád legalább 30%-kal alacsonyabb* karbonlábnyomot tesz lehetővé.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. augusztus 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton