hírlevél | 2021. 07. 21.




A IV. résszel folytatódik A beton történe c. cikksorozatunk a Beton újság júniusi számában

A beton legújabb kori történetének megismerése előtt, visszakalauzol bennünket Asztalos István a kezdetekhez, hogy felfedezzünk egy kevéssé ismert népcsoport, a nabateusok tevékenységét és tudását, amely a Földközi-tenger térségében megelőzte a rómaiakat és bizonyára hozzájárult a nekik tulajdonított ismeretek kialakulásához.


A nabateusok kultúrája egy évezreden keresztül fennmaradt a mostoha sivatagi körülmények között, és képes volt különböző idegen kultúrák hatását egyidejűleg befogadni, illetve integrálni, anélkül, hogy feladni kényszerült volna identitását és különállását. A nabateus civilizáció egyik legsajátosabb vonása az volt, hogy képes volt kihasználni és saját előnyére fordítani a sivatagi körülmények nyújtotta rendkívül kedvezőtlen életfeltételeket. Fejlett volt a vízgazdálkodásuk, a természet erőinek kiaknázása komoly mérnöki képességekre vall. Hogy hogyan kapcsoldik ez a betonhoz?  

A teljes cikket a Beton c. szakmai lap júniusi számában olvashatja.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. július 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton